Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodnota pc Compaq

Od: korale odpovědí: 8 změna:
Dobrý den.Mám doma Compaq evo N600c,ale zřejmě dost starý.Slyšel jsem,že i tak má velkou cenu.Můžete mi o tom někdo něco říci? Prosím na mail kor.al@seznam.cz děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Bazoš, Aukro...

400-1000Kč...

Ovšem před 20 lety stával skoro 120tis Kč.

Pokud tedy máte stroj času, jděte do toho..

kare
hodnocení

4x
Ano má,
za pár piv si to někdo vezme.
V lepším případě je dá on Vám. *smich*

inspa*
hodnocení

1x

Cena záleží na dohodě. Já například nabízím, že když mi dáte 1000 Kč, odvezu to za vás do sběrného dvora.

pavel21*
hodnocení

0x
Zřejmě? Je starý skoro 20 let, můžete se nám svěřit, kde jste slyšel že má velkou cenu? To je tak za odvoz nebo čokoládu. Možná by jste ho udal někde jako dekoraci.

feka
hodnocení

0x
Moc mladý, tohle velkou cenu nemá. Ale určitě ne za odvoz, taky asi víc než za pár piv, ale jak píše Martincakl, nanejvýš pár stovek.
Co má velkou cenu jsou počítače z 80. a začátku 90. let v originálním a zachovalém stavu.

JO...jo..Sinclair ZX Spektrum a "pískající" kazety jako paměťové medium

kicune*
hodnocení

0x

Kdyby byl o pár let starší, tak by pomalu začínal mít cenu pro sběratele. Ale nyní velkou cenu nemá. Je přesně na té relativně bezcenné hranici.

Max do tisíce podle stavu. Počkejte ještě tak 10 let a pak bude mít cenu 2 tisíce :)

V současné době si sběratelé výpočetní techniky nejvíc cení prvních notebooků a starých exotických ISA karet.

hodnocení

0x

Ona ta cena starých a ještě starších počítačů je problematická. Před mnoha a mnoha lety firma koupila 2 super počítače s procesorem 286 (značku už si nepamatuju) za bezmála 150 000 Kčs za kus. Když jsme je po 20 letech chtěli zlikvidovat, bylo nám řečeno, že výpočetní technika se nedá odepisovat, takže ta cena byla i u těch naprosto nepoužitelných počítačů stále oněch 150 000 a nikdo je odepsa nedovolil. Dlouho ležely bez užitku ve skladu, až nakonec jeden z nich skončil jako přepínač síťové tiskárny a druhý na náhradní díly pro ten první. Co se s nimi stalo po zrušení firmy a kdo je nakonec zaplatil nevím, to už jsem tam nepracoval.

Ale počítám (a doufám), že to dneska funguje jinak ;).

doplněno 30.04.21 18:22:

Teď jsem si tak vzpomněl - když jsme likvidovali sálový počítač "SMEP 52/11", zaplatila nám likvidační firma za těch několik metráků elektroniky závratných 1500 Kč (Jedentisíc pětset korun) *smich*.

doplněno 30.04.21 18:24:

Ten obrázek je jen ilustrační.

Hodnota pc Compaq

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]