Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím přilepit chladiče na VRM na grafice?

Od: nomohakon® odpovědí: 8 změna:

Mám starší mírně nestabilní grafiku PowerColor Radeon HD 4870, a heatsink na napětové části stojí za *****. Je tam jeden dlouhý kus hliníkových žeber a já váhám mezi přilepenými jednotlivými heatsinky a jednotlivými heatsinky přimáčknutými tvarovaným drátem. Co se týče lepených, čím se to dá přilepit s odolností do vysokých teplot a velkou tepelnou vodivostí? Bude stačit hodně tenká vrstva vteřinového lepidla nebo to bude izolovat/rozpadne se?

Budget mod.

Čím přilepit chladiče na VRM na grafice?
Čím přilepit chladiče na VRM na grafice? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kicune*
hodnocení

3x

Myslím, že v tomto případě jednotlivé heatsinky nebudou tak účinné, jako jeden velký, i když je přípevníte sebelíp.

Nejlepší řešení se mi zdá použít stávající chladič, Pro vyrovnání nerovností použijte teplovodivou pastu a zvršku na to směrujte nějaký ofuk. Buď uzpůsobit tok vzduchu stávajícího větrníku, nebo na to dát třeba dva minivětráčky.

hodnocení

I s origo TIM to brblalo. Ty VRM jsou pájený tak že nejsou v rovině, tak jim chci dál lepší odvod tepla jednotlivě, i z důvodu prohýbání karty.

kicune*

Však proto jsem psal o té pastě. A jestli jak karta prohnutá, tak stejně můžete prohlout i chladič.
Nebo se na tyhle cvrčky ještě používá termální lepící páska, třeba ze silikonu, nebo i jiného materiálu. Ale nejdůležitější bude asi ten proud vzduchu, ten udělá nejvíc. Na chladiči na GPU je nějaký větrník, nebo je tam jen pasiv?

hodnocení

3x
Lepidlo určitě ne. Prodává se teplovodivá lepící páska přímo pro tento účel. Mimochodem v číně za pár korun.

hodnocení

0x

Dal bych jeden společný chladič a thermal pady. Taková ta tlustší teplovodivá guma. Výrobci tot ak normálně řeší.

VRM může topit víc, když některý kondík odchází.

hodnocení

S "novýma" thermal padama to prská a padá. Původní pady se rozpadly hned jak jsem sundal heatsink, byly hodně tenký.

hodnocení

S ofukováním problém není, karta má jeden 8 cm větrák, chladič má dvě "křídla". Ještě trochu přesměruju vzduch co fouká do stran zpátky do žebrování a přes VRM.

Čím přilepit chladiče na VRM na grafice? #3
kicune*

Tok vzduchu z toho větrníku bude stačit. Až znovu připevníte ten malý pasiv na novou teplovodivou pásku (například), tak přizpůsobte ten pravý "výfuk" plastového chladiče tak, aby většina vzduchu šla přes ten malý pasiv. Třeba alobalem vytvořte takový tunýlek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]