Nejste přihlášen/a.
Mám starší mírně nestabilní grafiku PowerColor Radeon HD 4870, a heatsink na napětové části stojí za *****. Je tam jeden dlouhý kus hliníkových žeber a já váhám mezi přilepenými jednotlivými heatsinky a jednotlivými heatsinky přimáčknutými tvarovaným drátem. Co se týče lepených, čím se to dá přilepit s odolností do vysokých teplot a velkou tepelnou vodivostí? Bude stačit hodně tenká vrstva vteřinového lepidla nebo to bude izolovat/rozpadne se?
Budget mod.
Myslím, že v tomto případě jednotlivé heatsinky nebudou tak účinné, jako jeden velký, i když je přípevníte sebelíp.
Nejlepší řešení se mi zdá použít stávající chladič, Pro vyrovnání nerovností použijte teplovodivou pastu a zvršku na to směrujte nějaký ofuk. Buď uzpůsobit tok vzduchu stávajícího větrníku, nebo na to dát třeba dva minivětráčky.
I s origo TIM to brblalo. Ty VRM jsou pájený tak že nejsou v rovině, tak jim chci dál lepší odvod tepla jednotlivě, i z důvodu prohýbání karty.
Však proto jsem psal o té pastě. A jestli jak karta prohnutá, tak stejně můžete prohlout i chladič.
Nebo se na tyhle cvrčky ještě používá termální lepící páska, třeba ze silikonu, nebo i jiného materiálu. Ale nejdůležitější bude asi ten proud vzduchu, ten udělá nejvíc. Na chladiči na GPU je nějaký větrník, nebo je tam jen pasiv?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.