Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostatečná hodnota TBW u SSD disků

Od: lukas01 odpovědí: 3 změna:

Zdravím,
plánuji pořídit 2TB SSD disk od Samsungu. Moji favoriti jsou 870 QVO a 870 EVO. Pokud se nepletu, jediný rozdíl co se vlastností týče je vyšší hodnota TBW u EVO, konkrétně 1200 TBW vs 720 TBW u QVO. Každopádně to činí v reálu dost významný rozdíl v ceně, který se pohybuje okolo 2000,- Kč.
Co myslíte, je 720 TBW dostetečné? Stojí rozdíl 480 TBW za ty 2000? Pokud to dobře chápu, aby takový disk za rok kleknul, musel bych denně kompletně vymazat a znovu nahrát přibližně 2TB dat, z čehož mi vychází pro běžného PC uživatele docela slušná životnost. S dětmi už se to nedá praktikovat tak často, ale primárně mám počítač k hraní her, kdy můj stávající HDD začíná být občas dost trnem v patě. A co si budeme povídat, i rozdíl v celkové rychlosti procesů v OS běžícím z SSD oproti HDD je sakra znát.
Díky moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Záleží co budete dělat s diskem. Pro normální (tj tak jak to asi budete používat) použití disku tj nepřepisování celého disku ob týden bych to neřešil a koupil levnější. Přece jen na 2TB disk se toho vejde celkem dost což do jisté míry eliminuje nutnost mazání dát z disku.
lukas01
hodnocení

Díky moc. S největší pravděpodobností to tak dopadne.

kicune*
hodnocení

0x

Pro normální domácí použití (i v případě hyperaktivních dětí) není třeba honit maximální TBW. V tomto případě se klidně vydejte levnější cestou. Tak dlouho, jak vám ta levnější varianta bude fungovat, vám nepoběží ani ostatní komponenty v PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]