Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky WIFI u android smart box

Od: radekm odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu..mám Android smart box na kterém mi vypadává WIFI(síla signálu je vynikající) připojení vždy cca do 30s při spuštění aplikace O2TV, např. aplikace youtube funguje bez problémů, při spojení kabelem všechyn aplikace fungují správně, při připojení na jinou wifi síť, také android smart box funguje správně...Pomohla by změna IP adresy na statickou nebo změnit frekvenci routeru?Nebo co bych měl přenstatvit?

Děkuji za radu...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Změna IP na statickou v tomtě příliš nepomůže, většina zařízení s podporou cast protokolu sama sebe propagují pomocí mDNS na IP 224.0.0.251. Nemluvě o tom, že statické IP adresy se hůře spravují, než dynamické nebo tzv. DHCP rezervace (DCHP server vždy přidělí stejnou IP dané MAC adrese). Třeba na své LAN mám pouze dvě statické IP adresy - výchozí bránu do internetu 172.30.0.1 a IP adresu na administraci přídavného access pointu - 172.30.0.2
Sice mám třeba Chromecast a většinu zařízení připojených ethernetem upravená tak, aby dostávala vždy stejnou IP (DHCP rezervace a delší čas zápůjčky IP), abych neměl zbytečně síť zaspamovanou broadcast pakety, nicméně ve Vašem případě bych buď připojení ethernetem na Android smart box ponechal, anebo v případě že by to bylo příliš nepratické, tak použil 5 GHz pásmo. Tato pásmo je mnohem méně zarušené než 2,4 GHz pásmo a navíc podporuje větší šířku pásma (20 - 160 MHz)

radekm
hodnocení

Děkuji za odpověď, s protažením kabelu mám trochu problém, sílu signálu mám vynikající, ale prostě jen u té aplikace O2 tv vypadává wifi i když dám smart box přímo vedle routeru, na jiné wifi síti vše funguje bez problémů, příjem 5g signálu tento smart box neumožňuje..

Mně takto stejně zlobila Kuki TV a YouTube (jen některá 1080p videa), když jsem ho připojil na 2,4 GHz síť. Ale jakmile jsem použil buď 5 GHz Wi-Fi (802.11ac) nebo ethernet redukci, tak byl svatý pokoj :)

Výpadky WIFI u android smart box
radekm
hodnocení

děkuji za odpověď zítra tu zkusím..

ladis*
hodnocení

0x

Zkus změnu kanálu Wifi na routeru (pokud přichází do úvahy rušení jiných např.sousedovic vysílačů) , vyměnit antenu routeru za větší (což obvykle hloupá koncová uživatelská zařízení z důvodu legislativy a porušování limitů neumožňují ) anebo zařízení přibliž víc k sobě

Pokud nejde, vybuduj bližší AP. Nebo kabel (10 Kč/metr).

ps: signál prochází nejlépe obvykle po přímce, tak se podívej, jestli po přímce není třeba nějaký pilíř nebo tlustá zeď, někdy pomůže změna pár cm.

radekm
hodnocení

Děkuji za odpověď,

výpadky O2 aplikace to dělá i když smart box dám přímo k routeru tzn. sílu signálu mám vynikající, ale tam to zařízení stejně nechat nemohu, kabel protáhnout je trochu problematický, proto hledám, kde je příčina, když nefunguje pouze jedná aplikace na té wifině a na jiné wifině funguje bez problémů..

ladis*

Pokud síla signálu je vynikající, tak to je divné, proskenoval bych okolní kanály na nějakém lepším zařízení a zkusil jiné kanály...

We windows storu (pokud máš win10) třeba Wifi Analyzer zdarma. Kanál pak na AP změnit na ten nejméně obsazený.

Také může být problém v přehřívání setopboxu a nebo zkrátka wadný hardware.

Kabel je na video vždycky lepší, už kvůli zbytečnému elektrosmogu v domácnosti. Ty gigabajty dat se zkrátka někde musí vyzářit, Ale lidé jsou líní natáhnout si kabel...

radekm
hodnocení

Co bych mohl zkusit , to je ta změna kanálu, ale pořád nevím proč jen u jedné aplikace to vypadává a u ostatních vše běží..samozřejmě jistota je ten kabel..Myslel jsem, že je chyba v tom android smart boxu, mám dva a oba dělají to samé a na jiné wifině oba fungují bez problémů...

radekm
hodnocení

také jsem někde četl, že by to mohlo dělat nastavení zabezpečení na routeru WPA2,ale ještě jsem to nezkoušel...

radekm
hodnocení

Níže v patře je router od O2 tzv. smart box možná ten to ruší, mám v tom místě, kde mám výpadky slabý signál, nekdy se mi na něho podaří připojit a jede to bez problémů, ten router ze kterého jsou wifi výpadky ja připojen jako sekundární právě z toho O2smart routeru..

Jak to máš celé nastavené a propojené?

Zrovna WPA2 bych nevypínal, ne že by na Vaši síť měl někdo hned útočit, nicméně WPA (1) již byla úspěšně prolomena. Tím spíše bych možná zkusil na tom boxu to aplikaci odinstalovat a zpět nainstalovat, pokud to zabralo, mohl tam být jen SW bug. Pokud ne, bych teprve uvažoval třeba o ponechání ethernetu nebo přeladění na méně zarušený kanál, případně upgrade / přeladění na 5 GHz.
Jinak na stabilní 4K stream je potřeba 25 - 30 Mbit/s linka, u Full HD je to pak 7-9 Mbit/s. Třeba takto má spotřebu dat u mě po většinou YouTube a IPTV Kuki :)

radekm
To zní velmi pravděpodobně, neboť ten Android smart box má nyní hesla na obě připojení,tam kde to funguje a je slabý signál a k tomu druhému routeru, na které aplikace o2 vypadává, je možná, že si sahá pro tu původní nastavenou WiFi, zkusím odstranit v Android smart boxu WiFi se slabým signálem, popřípadě udělám výmaz a nahrání te aplikace o2 nebo pak ještě tovární nastavení smart boxu.. Děkuji za radu..
radekm
hodnocení

Tak jsem vyzkoušel aplikaci O2 TV smazat a i následně jsem udělal i tovární nastavení u android smart boxu, ale výsledek je stejný WIFI i když má sílný signál, tak se cca každou minutu v andoid smast boxu jakovy restartuje. Obě wifi jsou na rozdílné frekvenci to bylo zkontrolováno. Ale řeším tento problém u dcery, tak jsem si dnes všiml, jak technik zapojil ten sekundární router , ke kterému vede datový kabel z hlavního O2 tv smart routru a je rozdělen na 4 drátky, které jsou zapojeny koncovkou do podružného O2 tv boxu a 4 drátky jsou do toho sekundárního routru, ze kterého přes wifi se snažím zprovoznit aplikace O2 tv na android smart boxu, myslíte, že toto může být problém?

ladis*

Co je to za zvěrstvo, usb po lan?

vyfoťte větší detail, nepoznám z toho, kam co vede a proč.

To ladis) Jestli to byla reakce na moje zapojení, tak žádná prasečinka to není. ;) Takto mám vyřešení napájené a připojení Chromecastu 3 k internetu přes ethernet. Jedná se o micro USB OTG redukci, kde na jedné straně je USB 2.0 zásuvka, kam jde připojit síťovou kartu (vede do ní červený kabel), a dále micro USB samice na přídavné napájení. Na druhém konci pak je micro USB konektor, který přivádí napájení a data ze síťové karty :)

otto*
hodnocení

0x
Tá iná wifina funguje lepšie, preto to nerobí.

hodnocení

0x

Myslím, že je problém v tom O2 Smart Boxu. Dělá mi to taky.

radekm
hodnocení

tak jsem přidal do android smart boxu 5G USB adapter a vypadá to, že to bude fungovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]