Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
předmět otázky možná nebyl úplně přesný. Zajímal by mně Vás názor a Vaše zkušenosti. Hodně se diskutuje, že na sociálních sítí není rozumné zveřejňovat různé věci: pomluvy, své nahé fotky, opilecké fotky nebo třeba videa. Člověka to může poškodit. Já jako pár dalších nemám Facebook. Jak se ovšem dá bránit, proti tomu, když někdo zveřejní o mne něco řekněme nedůstojného. Z minulosti. Nějaké video nebo fotku? Jak to mohu zjistit, bez toho aniž bych měl Facebook? Dělá sám Facebook něco proto, aby tam takový obsah nebyl nazdař bůh vystavován? Představte si příklad, že jste někdy v mládí byli na nějaké společenské akci, kde jste se jak se patří "upravili". Provedli jste třeba v opilosti něco, za co byste se asi dneska hodně styděli. Dosaďte si cokoliv: začali jste se tam svlékat, pozvraceli ste se. Dosaďte si cokoliv, co Vás napadne při vyslovení slova "nedůstojné nebo "trapné". Někdo Vás u toho vyfotil a natočil. Ani jste to nemuseli zaregistrovat. Po čase to zveřejnil na FB. Vy nemáte FB, a tak ani nic nevíte. Ale fotky a videa se mezitím dostaly do rukou přátelům, kolegům z práce, kteří FB mají atd. Jak se dá bránit, když FB nemáte? Protože dlé mého to, že sami nemáte účet na nějaké sociální síti a nic tam nedáváte, ještě neznamená, že o Vás někde něco nekoluje. Jaký na to máte názor? Co si myslíte o tomto problému? Děkuji za příspevky.
PS: Je to problém z mé strany hypotetický. Nic se mi zatím takového naštěstí nestalo...Ale člověk nikdy neví, co mne kdo co pořídil, a kde to vystavuje, že?.
@mimikry - Jak se dá bránit, když FB nemáte?
Musíte počkat, až vám někdo sdělí, co o vás kde koluje - a nebojte, takový se určitě najde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.