Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím jak přijímat české programy které jsou volně šířeny přes pozemní vysílaní? Od té doby co zavedli DVB-T2, tu už bohužel tuhle "vymoženost" nemáme. Sledovat chci na smart TV Philips bez androidu. Upřednostnuji variantu bez měsíčních poplatků, jsem ochoten případně dokoupit nějaký Tv box, Internet 8 Mb k dispozici.
Děkuji , ale není tady problém v set to boxu ( to si tady ostatně spoustu lidí zakoupila a jej jim ted stejně k ničemu)ale při přechodu na DVB T2 došlo( někdo trestuhodně zanedbal) k tomu, že jednostlivé frekvence udělali stejně jako již řadu let mají v sousedním poslku tím padem došlo k tomu, že české nehrají( jsou utlumené) ... Bohužel radiokomunikace si stím neví rady... a na nejvyších místech je to nezajímá nebo to vyřeší snad za několit let. Proto pochopitelně hledám alternativu zdarma ( krom koncesionačských poplatku) jaká by měla být. o Internetovývh tv vím ale jsou všechno nemálo placené služby.
Dodal jste málo informací. Ovšem myslím, že bude stačit koupit nějaký DVB-T2 settopbox a pokud jste dříve přijímal na vlastní anténu pro pozemní vysílání, budete mít jednoduše vyřešeno.
Pochopitelně jsou ještě další možnosti přes internetovou TV, ovšem myslím, že jsou všechny placené.
Internetová televize: ovšem musíš kromě toho platit i televizní poplatek za možnost příjmu ČT. Je tam ale několikanásobně víc kanálů kolem stovky), které pozemním vysíláním nechytíš a je tam spousta dalších výhod, včetně té, že si jakýkoliv pořad můžeš přehrát, až budeš chtít.
O tomto problému jsem už četl nějaké články, vůbec Vám to nezávidím. Bohužel asi nezbývá nic jiného, než si pořídit třeba satelit, protože kdo ví, jak dlouho se ty problémy s DVB-T2 budou řešit.
Komerční stanice nikde (kromě DVB-T2) zdarma nejsou. Pokud by Vám stačily kanály ČT, můžete si pořídit kartu od Skylinku, kterou si necháte převést na Kartu ČT (pak nebudete muset platit žádné měsíční poplatky)
Díky za info. Odkaz je správně, akorát tam bude nejspíš problém s certifikátem.
Jinak kdyžtak nejjistější bude zadat do Googlu "televizní poplatek", kliknout na první výsledek: Česká televize - poplatky (tvp.ceskatelevize.cz) - nahoře sekce Informace - pak po levé straně Dekódovací karty.
K internetu od O2 máte O2 TV zdarma.
Pokud internet od O2 internet nemáte, lze vychytat od nich geoakci (jen v určitých lokalitách): kdy máte 50 Mbit ne za 499, ale první půlrok za 1,- a pak za 249,- nafurt.
Váš solidní poskytovatel internetu Vám také jistě dá nabídku na IP TV.
A pokud chcete zdarma přijímat DVB-T2, tak si musíte koupit set top box nebo novou TV.
Děkuji , ale není tady problém v set to boxu ( to si tady ostatně spoustu lidí zakoupila a jej jim ted stejně k ničemu)ale při přechodu na DVB T2 došlo( někdo trestuhodně zanedbal) k tomu, že jednostlivé frekvence udělali stejně jako již řadu let mají v sousedním poslku tím padem došlo k tomu, že české nehrají( jsou utlumené) ... Bohužel radiokomunikace si stím neví rady... a na nejvyších místech je to nezajímá nebo to vyřeší snad za několit let. Proto pochopitelně hledám alternativu zdarma ( krom koncesionačských poplatku) jaká by měla být. o Internetovývh tv vím ale jsou všechno nemálo placené služby.
O kterou lokalitu se jedná? Jestli to není tajné...taky bydlíme u polských hranic a problém nemáme...
Není to tajné jedná se část obcí na Jesenicku a na také např na Králicku. Postiženo je odhadem cca 10 tisíc domácností které chytají často jen zlomek šířených programu a to nestabilně. Bohužel ani na společnou výzvu starostů se nic neděje. Snad jen že kdosi vyjednává s polskou stranou, ale ti už to mají tyto frekvence řadu let a ke změnam se moc nemají a nikdo neví zda se to nepotáhne roky.
Jerda a nemas to popletene? Melo skoncit prave s DVBT2 od cervna lonskeho roku - Anebo neskoncilo?
případně uveď aktuální zdroj informace, nejspíše by stačilo otočit anténu jinam. Případně co ti nevyhovuje na IPTV?
Ne, nemám nic popletené naopak DVB-T2 právě v lokalitě kde jsem způsobilo nynější situaci ale to jsem už psal při doplnění úvodní otazky... To co odkazuješ nemá s tímto nic společného.
A kám si ji mám otočit? Tady si stím neví rady profíci, všichni se shodují v tom že to posr..
a proto sem se dotazal zde zda třeba někdo neví nebo neřešil podobné , zavolat O2 solit x set nebo tisíc měsíčně mě ani spoustu jiných neláka.
není to tak jednoduché na tv bez androidu to často nejde, jen u některých značek ( což je náš připad pouze se set boxem který sebou nese další poplatky). a pokud je více než jedna tv v domacnosti je to také docela nakadné vzhledem ktomu že pozemní vysílani je zdarma. A naš poskytovatel nabízí jen zpoplatněné služby.
To co ty považuješ za zanedbání je nový systém šíření signálu za účeůem uspoření frekvencí a nemyslím si že by se to kdy změnilo. Technika jde kupředu. Mimochodem nic se neutlumilo, vysílací výkon je stejný jako u DVB-T. Takže nějaký zázrak o němš sníš že zadara TV , na to si musíš založit vlastní vysílání. Si tak.
Internetová televize je drahá? Například mini balíček 37 programů u LEPŠÍ.TV je za 99 Kč. To se vám zdá moc?
Ano je to drahé a vy to zřejmě neřešíte...
-na tři zařízení jsem nikde za 99Kč nic neviděl ( za rok 1200 zbytečně)
-set toboxy které jsem nakoupili s podporou DVB T2 jsou nám k ničemu
-koupě tří Android boxů nestojí pakatel: ale řadově tisíce
-další naklady s měsíčními poplatky : za IPTV další tisíce
- nemáme tu připojení přes optický kabel atd. tzn velkou čast si vezme jen internetová tv a i tak je to docela pomalé přepínaní kanalů a vše kolem
- někteří senioři např moji rodiče bohatě stačí jeden ovladač...
Zdá se vám to furt málo důvodu? napříč tomu že jinde je to zdarma?
To vše se nemuselo řešit kdyby to někdo neodflákl...
Vy jste snad pořídili televizi vaší kočce, dobře vygumovaná rodinka )
Ne váźně, IPTV je trochu pomalejší, ale od koho máte net jste neuvedl. Na můj odkaz (že ta situace měla končit už před 3/4 rokem) jste nereagoval
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.