Nejste přihlášen/a.
Jak propojit bezdrátově tiskárnu,která nemá WIFI s NT, který WIFI má. WIFI po bytě funkční. Lze k tiskárně dokoupit nějaký USB adaptér.Mám od UPC modem, který má USB vstup. Nešel by tento využít k propojení, místo kabel do NT, do Modemu?Samozřejmě klasicky NT + tiskárna, kabelem O.K. Zadržte smích. Jsem taky jenom člověk. Díky.
Prodávají se i tzv. tiskové servery, tedy krabička, která na jedné straně má USB, kam se připojí nesíťová tiskárna a na druhém konci je ethernetová zdířka, kterou zapojíte přímo do UPC modemu. Např. toto alza.cz/... lze použít. Jenom pak doporučuji si udělat statickou lokální IP adresu na ten tiskový server, případně DHCP rezervaci vůči MAC adrese, neboť některé servery / síťové tiskárny pak s tím mohou dělat neplechu V obou případech si dejte pozor, abyste nepoužil již obsazené adresy nebo rozsah, který používá DHCP. (Na požádání mohu dovysvětlit jako doplnění odpovědi)
Není potřeba dosáhnout nějakých závratných rychlostí. I moje síťová tiskárna HP LaserJet MFP M130nw má v sobě jen 100 Mbit/s síťovou kartu a dokonce i na skener je to více než dost.
Pozor ale na jednu věc. "Moderní" tiskárny nemají univerzální protokol komunikace s počítačem a printserver vy to mohl ovlivnit. Je nanejvýš vhodné, aby měl printserver danou tiskárnu v podporovaných typech !
Nemá ta tiskárna náhodou síťové připojení kabelem? Pak by to bylo jednoduché !
Obávám se, že USB na modemu není určen pro periferie jako tiskárna, blíže by to muselo být uvedeno v návodu k modemu.
Nechť uvede přesný typ tiskárny.
Mimochodem já mám 20 let starou HP LJ 3052 bez wifi (ma LAN pripojeny k routeru) a tisknu na ni z iPadu
Na jinem miste mam 30 let stary HP LJ 4L s LPT portem a ta nema ani LAN, ale nechal jsem si stary ASUS WL500W s LPT a LAN portem jako printserver, pripojil do routerru a jak tiskne. Tedy nic jsem nedokupoval,
A muj stary modem/router umel emulovat USB port po LAN do pocitace pres tiskovy driver. Nikdy jsem to ale nepouzil. Nebude to nic univerzalniho, takovy modem ma malokdo.
Existuji moznosti...
Dík za reakci. Dokoupení toho Printserveru nákladné. 1200KČ. To se dá pořídit na bazaru tiskárna s WIFI,ale i tak dík.
Tiskárnu mám HP PSC 2355 all-in-one. MODEM Cisco EPC 3925. U modemu USB vstup: píšou, port pro připojení vybraných klientských zařízení. Mohl bych zkusit odpojit USB kabel, který jde od tiskárny do Notebooku a připojit k USB portu Modemu,ale mám obavu,aby se něco nepoškodilo v Modemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.