Nejste přihlášen/a.
Mám doma PC hru Skipper a Skeeto. Chtěla bych vědět,jestli mi tato hra půjde na Windows 10.
Pokud nevíte o čem píšu,tady je ukázka:
Dobrý večer,
hra bohužel normálně na Windows 10 nepůjde, protože je to 16-bitová aplikace. Ale dá se použít emulátor (já používám VMware Player), do kterého se zavede nějaký starší operační systém (stačí Windows XP) nebo použít program zvaný "winevdm", který otevře různé 16-bitové aplikace na 64-bitových OS, jak je uvedeno zde ( Skipper & Skeeto:/...). Doufám, že hru zprovozníte a budete se bavit
Pokud se během hraní objeví chybová hláška, stejně se po stistknutí tlačítka "Opakovat" dá hrát dále.
Tedy s tím tlačítkem "Opakovat" to funguje většinou, jindy zase hra po stisknutí tohoto tlačítka spadne.
Dobrý den,
tak jsem měl možnost otestovat WineVDM na této hře, a hned tady mám návod, jak to nainstalovat.
Nainstalujte WineVDM a nainstalujte s ním hru. Hru však z technických důvodů nelze nainstalovat do Program Files (x86), ale bude stačit vytvořit adresář "Skipper1" přímo v adresáři disku s naistalovaným systémem - pokud tedy máte systém na disku C: (měla by u jeho ikony v Tento počítač být vlajka Windows), tak ta složka bude v adresáři "C:/Skipper1". Pokud se objeví ke konci instalace chybová hláška, ignorujte ji - po zobrazení chyby stiskněte OK a klidně rovnou hrajte. Používáte-li ISO ke hře, tak si dejte pozor, aby se Vám vytvořila po každém připojení obrazu disku stejná virtální jednotka jako ta, se kterou byla z ISO souboru hra nainstalována (ta jednota je psána v souboru "LINGO" v adresáři nainstalované hry - určitě se to dá i přepsat), jinak bude program nadávat, že nemáte v mechanice disk (používate-li Průzkumníka, který ve Windows 10 ve výchozím nastavení otevírá ISO soubory, tak ten to u těch obrazů disků náhodně mění jako jednotku F: a H.
Přeji příjemnou zábavu a doufám, že to bude takto fungovat i Vám,
Tomáš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.