Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze se připojit k wifi

Od: janpergler odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poratit. Nejde se mi s notebookem připojit bezdrátově na domáci wifi. Přes kabel to funguje a i okolni wifi mi to ukáže, ale tu domácí ne. Na ostatních zařízení se dá bezproblemově bezdrátově připojit.

Předem děkuji za radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

možná jste ji "zablokoval" při původním nastavením - připojením... šel bych přes "Nastavení sítě"

hodnocení

0x

Pokud notebook tu síť vůbec nevidí, pak je dost možné, že nepodporuje standardy Vaší Wi-Fi případně 5 GHz pásmo. Podívejte se do nastavení routeru, na jaké/jakých frekvencích běží a jaké standardy máte zapnuté. Třeba kdybych tady nastavil pouze 802.11ac, pak by se mi třeba vůbec nepřipojil iPad mini 3, který umí na 5 GHz jen normy "a" + "n".

Velmi vzácně jsem pak měl problémy (na 2,4 GHz), když jsem měl naladěnou Wi-Fi na kanály 12 nebo 13 a notebook buď pak tu síť neviděl vůbec, anebo se nespojil. (Kanály 12+13 jsou v USA zakázané, takže často jsou preventivně blokované v ovladačích Wi-Fi karty)

Když tak trochu více specifikujte hardware a případně zašlete screenshot z nastavení wireless části routeru (tip: rozmažte MAC adresy, heslo k síti a název sítě) ;)

Nelze se připojit k wifi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]