Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojim tuto kameru na net?

Od: luko89 odpovědí: 4 změna:
Dobry den,koupil jsem si tuto kameru(viz.foto) a chtel bych ji zapojit tak abych mohl v praci koukat co se deje doma na dvorku,poradite mi jak na to?
Zatim jsem ji jen zprovoznil tak ze ji ovladam a sleduji pres wifi,takze jen co mam dosah od kamery do mobilu.Podle me by v tom nemel byt problem uz proto ze kamera ma sitovy konektor(viz.foto),jen nevim jestli si k tomu musim koupit router nebo se to da zapojit do routeru co mam doma ale pouzivam ho k bezdratovemu internetu..?

Jak zapojim tuto kameru na net?
Jak zapojim tuto kameru na net? #2
Jak zapojim tuto kameru na net? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pomůže Vám, když napíši, že jsem to vyřešil, ale nevím jak? *smich*. Kameru jsem kablem připojil k routeru, do mobilu stáhl aplikaci a přes Wifi připojil. A náhodou jsem zjistil, že v práci v mobilu zapnu data a otevřu aplikaci, cestu si najde a obraz přenáší...*zmateny**nevi*

doplněno 20.04.21 14:56:

Zapojil jsem to do routeru, který doma běžně používám. Aplikace po mně chtěla vytvořit jméno, heslo,heslo znova a pojmenovat kameru. To vše na mobilu přes wifinu. Mimo domov jsem přes mobilní data v aplikaci zadal to jméno a heslo a připojilo se to. Nerozumím tomu,ale prostě to funguje...

doplněno 20.04.21 14:57:

Teď se dívám, že vlastně totéž tvrdí Ladis... :)

luko89
hodnocení

A k routeru ktery jste si koupil extra pro kameru? Nebo jste to pripojil k routeru ktery doma pouzivate na internet?
ladis*

Zapoj do routeru, co mas doma.

Podle meho nazoru pro pouziti mimo mistni sit, musis vytvorit ucet, a pak se pres aplikaci vyrobce kamery, muzes divat odkudkoliv.
Druha moznost pro experty, bude nad tve moznosti (verejna ip a namapovat porty, nebo do DMZ).

Pripadne vloz odkaz apple appstore na tu konkretni aplikaci (anebo odkaz do obchodu na tu konkretni kameru) - podivam se na to. To bude nejaka cinska genericka aplikace.

hodnocení

0x

Z principu by mělo být úplně jedno jakým způsobem se na úrovni L1 a L2 (fyzická a linková) kamera připojí do sítě. Pokud kameru budete chtít propojit kabelově, tak do konektorů na obrázku 3 zapojíte ethernet kabel a na druhé straně ethernet zapojíte do žlutých zdířek na routeru. V takovém případě bude kamera stále přistupná přes Wi-Fi na mobilu, protože bude stále v stejné podsíti. Navíc drtivá routerů má defaultně bridgnuté WiFi karty s LAN porty a také neblokuje přeposílání Mulitcast paketů mezi WiFi a LAN (důležité třeba pro nalezení Chromecastů).
Abyste mohl sledovat kameru doma, tak jsou možné dva přístupy. Jedna metoda je si založit VPN domů (což většina aktuálních TP-LINKů, MikroTiků a routerů flashnutých pomocí OpenWRT umí) a pro mobil se bude tvářit kamera jako kdyby byla v lokální sítí ačkoliv jste třeba na mobilních datech na síti v kanceláři. U takového řešení je pak i možnost firewallem zaříznout komunikaci WAN <> kamera a povolit ji pouze v rámci LAN (s tím, že diváci přes VPN se budou tvářit jako kdyby byli na LANce)
Druhý a snadnější přístup je si založit online účet u výrobce kamery a nainstalovat jejich aplikaci, která už zajistí (v ideálním případě) vytvoření šifrovaného tunelu mezi kamerou a třeba telefonem.
Samozřejmě je tu pak možnost nastavit přesměrování portů na privátní adresu kamery (jsou-li známy porty, přes které kamera komunikuje), když na IP adresu na WAN rozhraní přijde paket na daném portu. Např. 17.5.10.15:<číslo portu> se přepošle na 172.16.0.10:<číslo portu>. Ovšem u kamery bych to příliš nedoporučoval z bezpečnostních důvodů, nechcete aby Vám někdo přímo špehoval dům. :D Navíc je pak potřeba i nastavit kameře buď statickou IP nebo na DHCP serveru nastavit pro MAC adresu kamery, že vždy dostane stejnou privátní IP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]