Nejste přihlášen/a.
Pomůže Vám, když napíši, že jsem to vyřešil, ale nevím jak? . Kameru jsem kablem připojil k routeru, do mobilu stáhl aplikaci a přes Wifi připojil. A náhodou jsem zjistil, že v práci v mobilu zapnu data a otevřu aplikaci, cestu si najde a obraz přenáší...
Zapojil jsem to do routeru, který doma běžně používám. Aplikace po mně chtěla vytvořit jméno, heslo,heslo znova a pojmenovat kameru. To vše na mobilu přes wifinu. Mimo domov jsem přes mobilní data v aplikaci zadal to jméno a heslo a připojilo se to. Nerozumím tomu,ale prostě to funguje...
Teď se dívám, že vlastně totéž tvrdí Ladis...
Zapoj do routeru, co mas doma.
Podle meho nazoru pro pouziti mimo mistni sit, musis vytvorit ucet, a pak se pres aplikaci vyrobce kamery, muzes divat odkudkoliv.
Druha moznost pro experty, bude nad tve moznosti (verejna ip a namapovat porty, nebo do DMZ).
Pripadne vloz odkaz apple appstore na tu konkretni aplikaci (anebo odkaz do obchodu na tu konkretni kameru) - podivam se na to. To bude nejaka cinska genericka aplikace.
Z principu by mělo být úplně jedno jakým způsobem se na úrovni L1 a L2 (fyzická a linková) kamera připojí do sítě. Pokud kameru budete chtít propojit kabelově, tak do konektorů na obrázku 3 zapojíte ethernet kabel a na druhé straně ethernet zapojíte do žlutých zdířek na routeru. V takovém případě bude kamera stále přistupná přes Wi-Fi na mobilu, protože bude stále v stejné podsíti. Navíc drtivá routerů má defaultně bridgnuté WiFi karty s LAN porty a také neblokuje přeposílání Mulitcast paketů mezi WiFi a LAN (důležité třeba pro nalezení Chromecastů).
Abyste mohl sledovat kameru doma, tak jsou možné dva přístupy. Jedna metoda je si založit VPN domů (což většina aktuálních TP-LINKů, MikroTiků a routerů flashnutých pomocí OpenWRT umí) a pro mobil se bude tvářit kamera jako kdyby byla v lokální sítí ačkoliv jste třeba na mobilních datech na síti v kanceláři. U takového řešení je pak i možnost firewallem zaříznout komunikaci WAN <> kamera a povolit ji pouze v rámci LAN (s tím, že diváci přes VPN se budou tvářit jako kdyby byli na LANce)
Druhý a snadnější přístup je si založit online účet u výrobce kamery a nainstalovat jejich aplikaci, která už zajistí (v ideálním případě) vytvoření šifrovaného tunelu mezi kamerou a třeba telefonem.
Samozřejmě je tu pak možnost nastavit přesměrování portů na privátní adresu kamery (jsou-li známy porty, přes které kamera komunikuje), když na IP adresu na WAN rozhraní přijde paket na daném portu. Např. 17.5.10.15:<číslo portu> se přepošle na 172.16.0.10:<číslo portu>. Ovšem u kamery bych to příliš nedoporučoval z bezpečnostních důvodů, nechcete aby Vám někdo přímo špehoval dům. :D Navíc je pak potřeba i nastavit kameře buď statickou IP nebo na DHCP serveru nastavit pro MAC adresu kamery, že vždy dostane stejnou privátní IP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.