Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení PC s radiem - Jack - USB

Od: moneom® odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu,

má-li někdo PRAKTICKOU zkušenost s propojením PC a radia

Potřebuji propojit PC z výstupu na sluchátka - JACK 3,5 s autoradiem, které má vstup na USB (flash funguje).

Našel jsem spoustu redukcí, obvykle ale jde o USB - JACK jako náhradu za chybějící JACK v telefonu.

Potřebuji "opačné řešení", tj. JACK 3,5 (z PC- výstup na sluchátka) propojit se vstupem USB v rádiu, aby zvuk z PC šel přes zesilovač radia do jeho reproduktorů.

Co jsem se dočetl, měla by být v této "redukci" integtována zvuková karta, aby to fungovalo.

Děkuji za tipy, čí přímo "řešení".

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

3x
Dost pochybuju o tom, že by autorádio podporovalo USB zvukovou kartu.(nenapsal jste ani TYP a výrobce autorádia)
Nemá autorádio zezadu vstupy CINCH?
Dále by se dalo připojit přes bluetooth pokud ho autorádio má...
Staré kazetové autorádio jde připojit redukcí (kazeta-jack) nebo připojení přímo na magnetofonovou hlavu.
A nebo má vaše autorádio AUX a řešíme hlouposti?
doplněno 18.04.21 20:03: Spojení bluetooth Vám funguje.
Zkuste tedy na notebooku spárovat s autorádiem a nastavit (autorádio) jako výchozí.
Propojení PC s radiem - Jack - USB
hodnocení

Radio je KENWOOD a noťas nemá bluetooth.

I když jsem přidal externí Bluetooth do noťasu, radio ho "poznalo", ale dále se nic nedělo.

Radio nemá ani CINCH, ani audio vstup - JACK (minulé ho mělo a nebyl s tím problém), pouze USB

Ta zvukovka by "údajně měla být" součástí redukce JACK - USB

Pokud toto radio propojím přes Bluetooth s mobilem (Android), zvuk funguje.

V noťasu je Win 7

hodnocení

0x

Tohle nepůjde. USB v rádiu je čistě pro připojení paměťového média, žádnou USB zvukovku v tom nerozchodíte.

hodnocení

Vracím se zpět k základní otázce, je-li možné propojit sluchátkový výstup z PC s USB vstupem na autoradiu.

Uvítám PRAKTICKOU zkušenost.

Viděl jsem, že to jde, bohužel už nemám možnost zjistit jak (jakým kabelem) to bylo . . .

Jak jsem psal, nejde to. Ne u běžného rádia. Možná u nějakého s Androidem či jiným OS, který by mohl s USB zvukovkou umět pracovat. Běžná autorádia mají USB pouze k připojení paměťového média.

Dále to jde u rádií s podporou Android Auto/Apple CarPlay.

Co kdybyste napsal aspoň typ vašeho rádia?

hodnocení

Bohužel jsem doma, ale ve středu ho sem dám.

hodnocení

0x

I když jsem přidal externí Bluetooth do noťasu, radio ho "poznalo", ale dále se nic nedělo. Jaké externí? Bluetooth se vstupem ze sluchátkového výstupu na notebooku? A napájením z USB? Pokud tedy, že radio Kenwood Bluetooth má...Nebo má rádio i kazeťák? Asi ne, že...radio není staré...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]