Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení internetu v xp

Od: slavo® odpovědí: 22 změna:

Jak jsem psal dříve tak ty "kradené" xp jsem dal pryč a získal legální instalaci.

Nastavení drátové se nějak nedaří.

Půjčil jsem si bezdrát - zde se mi podařilo připojit k internetu dostanu se na google omezeně seznam ale například při aktivaci XP to hlásí:

"nelze navázat připojení k aktivačnímu serveru".

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x
Protože už nejsou podporovany
hodnocení

Tak aktivovat to lze už pouze telefonicky?

Nechce se mi to každých 30 dní přeinstalovávat.

A jak mám rozjet drátové připojení k internetu?

Máš pro XP nějaký zvláštní důvod proč je chceš provozovat? V současné době s tím bude podstatně více problémů nežli dříve.
111®

není tam jen problém s šifrováním?

hodnocení

0x

Je to moc velký problém stáhnout zdarma a používat Windovs 10? Zas až tak obtížnější, než XP to není.

Babkazov, jsou počítače a programy, které na novějším systému nepojedou. Slavo zprovozňuje starou TV kartu a nějaké hry. Mmchdm, Váš odkaz asi nejsou WIN 10 zadarmo...

hodnocení

Přesně tak.

Celý onternet je plný desítek zdarma. Ze Slunečnice já ho mám zdarma. Jsem kolenovrt.

výtka
Upozornění od sys maverick 19. 04. 2021 23:29:34
Internet je plný všeho možného, ale to neznamená, že je vše legální.
daniela1

@babkazov, tak to doopravdy není, tedy pokud se bavíme o legálním způsobu pořízení včetně licence. Samotný instalační soubor samozřejmě zdarma a legálně stáhnout jde, ale bez platné licence ho není čím aktivovat.

Bez diskuse legální jsou už jenom dva způsoby - koupit licenci Windows 10 nebo koupit druhotnou licenci Windows 10.

Taková "šedá zóna" je aktivace pomocí licence Windows 7 nebo Windows 8.1, protože to sice pořád funguje, aktivace proběhne, sám Microsoft to pořád umožňuje, ale oficiálně ta možnost skončila před několika lety. To je právě to, co dělá ta aplikace na Slunečnici. Dřívější aktivace jsou samozřejmě naprosto legální.

Všechny ostatní způsoby, myslím, porušují přinejmenším ! Pravidlo Z7: je zakázáno poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.

Ten odkaz není win 10, ale upgrade asistent, tedy provede upgrade na nejnovější win10 že starších win10 a nebo z win 7/8/8.1 - což už je taková šedá zóna...
Nepleť prosím tazatele, win 10 není zdarma.

Omlouvám se, že jsem se snažila mystifikovat. Netušila jsem, že to tak je.

hodnocení

0x

Tak to jsem zvědavý, jak to vyřešíte. Už někdy před pěti lety to řešil tady asi rádce Galapetr. Aktivace měla jít přes IE, jenže ten už byl odstřelen. Na jiném prohlížeči to nešlo. Uvedená tel. čísla pro aktivaci byla mimo provoz. Prostě XPčka už tenkrát normálně aktivovat nešla...:(. Já kdysi zhruba jednou ročně přeinstalovával systém, teď už se bojím. Mám tak sedm let starou instalaci.

hodnocení

Škoda, že jsem před lety vyhodil DVD na kterém byla záloha aktivních XP.

Několikrát jsem to obnovoval. Ale když mi odešel počítač,tak jsem vše vyhodil.

Kdybych to nyní měl, tak bych neměl dané problémy.

Myslel jsem, že už to nikdy potřebovat nebudu, taky v té době mě nenapadlo převést zbytek videokazet do digitálu.

hm*
hodnocení

0x

1) Aktivovat XP, podle mě, už nepůjde. Ani přes internet, ani přes telefon. Oni to prostě chtějí už dávno sprovodit ze světa.
Co se vlastně stane, když to neaktivuješ?

2) > Nastavení drátové se nějak nedaří.
Než napsat tohle, je lepší nepsat vůbec nic. Má to stejnou informační hodnotu, ale nezdržuje to.

daniela1

XP se po 30 dnech dostanou "activation loop", kdy nejdou ani aktivovat, ani spustit. :-D

hm*

daniela1: Aha. Tak to není k smíchu, ale k pláči.

V tom případě bych klidně nainstaloval verzi, která běží bez aktivace (ať na to zdejší rádci mají názor, jaký chtějí).

hodnocení

A když mám hardware pro který jsou ovladače jen do XP a k tomu příslušný software - na vyšším OS než XP to prostě nepojede.

Tak když mrkvosoft odstavil XP, tak ať vydá zadarmo XP bez aktivace na svých stránkách ke stažení a nebo vydá návod jak upravit registry aby se tou úpravou XP aktivovaly.

hm*

slavo: Vždyť to píšu. Nainstaluj tam, co funguje. Máš legální licenci? Máš. Nainstaluj takový systém, pro který licence platí (tzn. např. XP 32 bitů home). Je ve tvé licenci uvedena časově omezená platnost? Jestli ne, tak není důvod to dál řešit.

(A jen mimochodem: je otázka, zda Microsoft znemožněním registrace neporušuje zákon. "Autor, který pro své dílo použil technické prostředky podle odstavce 3 (... Účinnými technickými prostředky podle tohoto zákona se rozumí jakákoli technologie, ... která je při své obvyklé funkci určena k tomu, aby zabraňovala nebo omezovala takové úkony ..., ke kterým autor neudělil oprávnění, ...), je povinen zpřístupnit své dílo oprávněným uživatelům v rozsahu nezbytném ke splnění účelu uvedeného užití díla." Tedy MS je zřejmě povinen ti i XP zaregistrovat.
Ale i kdyby se $MS protizákonně nechoval, teď už můžeš (když nelze registrovat), podle mě, provozovat systém nepožadující registraci, protože "Do práva autorského nezasahuje oprávněný uživatel rozmnoženiny počítačového programu, jestliže ... upravuje či jinak mění počítačový program, je-li to nezbytné k využití oprávněně nabyté rozmnoženiny počítačového programu, ...".
Citace jsou z autorského zákona.)

Takže použij, co funguje.

hodnocení

Takže aktivováno telefonicky.

Stačlo zavolat na 800100074 a zadat postupně číslice v polích A - F.

Poté automat sdělil 7 x 6 čísel a bylo to.

daniela1

A s tím "drátovým" připojením už je to taky vyřešeno?

hodnocení

To drátové již nepotřebuji.

A bezdrát fungoval, ale téměř nikam se nedalo dostat.

Mě šlo o aktivaci XP a o ovladače pro grafiku a to mám vyřešeno.

111®

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]