Nejste přihlášen/a.
Čau, mám doma router: TP-LINK TL-WR542G Wireless Router, 2,4GHz, 4xLAN, 1xWAN, 54Mbps už poměrně starší model. A nyní potřebuji dostáhnout i na vnější zeď domu kvůli kameře. A mám problém s dosahem signálu. Router co mám má jednu anténu a nyní je na routerech i 5. Má to nějaký vliv na přenos signálu na delší vzdálenost? Dům má plochu 130 m2 a venkovní zdi 45cm. Jako můžu koupit a když nebude fungovat vrátit, ale jde mi o to jestli má někdo reálné zkušenosti. Na telefonu mám venku signál asi 2 čárky z 5ti, ale kamera potřebuje očividně více. Případně bych musel přes AP, to je jasné.
1x
czc.cz/...
Přemístění stávajícího routeru jsem zkoušel, to sice pomůže na kameru, ale výrazně se zhorší wifi pro telefony. Natočit kamera nejde, není na ni ani žádná anténa (když s ní pohnu snímala by jiné okolí a je přidělaná venku v podbití). Přes tu zásku to funguje jak? Dělá to wifi nebo jak se tam předávají data?
czc.cz/...
Proto se ptám na zkušensti někoho kdo měl třeba obdobný problém a podařilo se mu to vyřešit. Podle papírových předpokladů a jakýchsi testů má ten můj router dostáhnout snad 850m.. samozřemě to bude na volném terénu a navíc je to měření z číny atp., ale já potřeuji od něj třeba 10 m sice přes dohromady cca 1m zdi, ale i tak si nemyslím, že je to něco nereálného.
0x
Více antén na routeru nemusí nutně znamenat lepší signál. Novější routery a APečka mají více antén kvůli paralelnímu přenosu (Multiple Input Multiple Output - MIMO). Důležitější parametr je ziskovost antény a vysílací výkon.
Navíc Váš stávající router už je celkem "muzejní"kousek, standard 802.11g a 100 Mbit/s ethernet porty, takže upgrade by stál za zvážení
Asi bych to sám za sebe řešil dvěma TP-LINK Archer C6 s tím, že druhý by byl přepnutý do access point režimu a s hlavním routerem by byl spojený ethernetem (jde to i přes Wi-Fi, ale není to tak rychlé a stabilní).
Podobný problém jsem řešil v paneláku a návod jsem to udělal jsem popsal tady: poradte.cz/...
Případně pokud kamera umí fungovat přes ethernet (včetně napájení přes ethernet - PoE), tak také možnou variantou je si pořídit switch s PoE nebo PoE injektor a kameru k síti a napájení připojit ethernetem. Za mě mohu doporučit třeba tento switch czc.cz/...
Měl jsem také obstarožní TP-Link, začaly být problémy s rychlostí netu.
Koupil jsem Netis WF-2780 a rychlosti a hlavně odezvy po kliku na odkaz v mobilu byly perfektní.
Nedávno jsem také potřeboval rozšířit signál, tak jsem koupil také TP-LINK Archer C6, dal ho do místnosti, kde jsem potřeboval signál a světe div se, on pokryje celou domácnost. Na ten Netis se mi mobil za celý den ani nepřihlásí.
Takže toho Archera můžu jen doporučit.
0x
Někde zhruba v půli cesty mezi routerem a kamerou zesilte signál repeaterem.
Např. czc.cz/...
0x
síla signálu je dána, ale šíření můžete ovlivnit polohou antén. Anténa svisle šíří signál v horizontální rovině, anténa vodorovně šíří směrem nahoru-dolu, prostě vždy kolmo na osu antény. Jakou anténu má kamera?
Další faktor je sisk a směrovost antény. Z toho plyne že pokud je na jedné straně anténa mizerná, nendělá se s tím nic, jen ty dvě zařízení dostat blíž k sobě...Jakým způsobem, je na tazateli...nebo jak bylo zmíněno nějakým repeterem, ale třeba si uvědomit že tok dat klesá...tím pak i kvalita...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.