Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí 6gb grafické paměti

Od: hmmmm odpovědí: 5 změna:
Dobrý den
Bude mi stačit 6gb grafické paměti na hraní na vysokých detailech abych nemusel kupovat novou kartu za tři roky?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kicune*
hodnocení

0x

6GB už dnes není moc, to si vezme GTAV ve vyšším rozlišení jako malinu. 6GB je dnes takový nižší průměr.

.

Tři roky jsou na poli grafických karet cca dvě doby ledové. Nikdo neví, jaký bude vývoj, ale jestli půjde stejným směrem a stejnou rychlostí jako dosud, tak za rok za dva už budou profi hráči měnit ve svých PC i současnou špičku grafických karet, která má 10-12GB VRAM.

sirokko

No, zatím není co měnit.

sirokko
hodnocení

0x

No taky záleží hlavně na procesoru a ostatních komponentech. Můžeš mít grafiku předimenzovanou, ale pokud jí slabý procesor nedokáže dávat instrukce, tak je to marný...

clovicekdoma
hodnocení

0x

Ahoj,

6GB VRAM je u AAAčkových tytulů při high extreme nastavení už hodně na hraně , za další ti VRAM neříká nic o výkonu té GPU a tudíž na to nelze odpovědět. Jinak mnohé z nové RTX 3xxx řady pracují s 8GB VRAM.

kicune*

Zkoušet hrát např. Cyberpunk na kartě se 6GB VRAM není jen "na hraně", ale spíše holá zoufalost.

Já mám 10GB VRAM a musím to hrát v RT High, výš se nedostanu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]