Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dobře nastavit videohovor?

Od: katka111 odpovědí: 2 změna:

Hezký den,

po neděli mám absolvovat videohovor s potencionálním zaměstnavatelem, ale je to tak, že jsem ještě nikdy videovor na notebooku s nikým nevedla. Divné v této době, ale je to tak. Zabudovanou kameru mám, ale říkám si, jestli bych neměla třeba na Mallu koupit nějakou lepší, externí. A existuje nějaká se zabudovanými filtry, abych vypadala "svěže"? :) Nebo jak by se to dalo udělat? Jsem po nemoci a vypadám, myslím, dost hrozně. A na té práci mi docela záleží. Moc děkuji předem za každou radu!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkusím odpovědět trochu více zeširoka na téma on-line pohovory :)
Mezi 11/2020 - 01/2021 jsem si prošel asi 17 pohovorů a v praxi asi nejdůležitější je audio a stabilní konektivita k internetu. Video je také důležité, ale i sebelepší video je k ničemu, když Vás protistrana neuslyší ;)
Na některých pohovorech jsme si pustili kameru jen třeba na prvních 10-15 minut a pak se jen mluvilo případně promítala obrazovka mého PC nebo třeba od budoucího vedoucího / kolegy. Asi nejsnadnější je si cvičně zavolat přes Skype / FB Messenger třeba s kamarádem / rodinou a prakticky vychytat mouchy (ozvěna, nízká hlasitost) než by Vás to potrollilo při pohovoru.
Ještě pár rad - Teams a Skype mají filtry, které rozmažou okolí kolem vašeho obličeje, ovšem lepší je zkrátka mít v místnosti vzorně uklizeno a ukázat, že Vám záleželo i na takovém detailu ;) Pak ještě je dobrý tip místo Wi-Fi použít radši kabel. Není tak náchylný na rušení a je stabilnější. Ideálně mějte při ruce mobilní data (hotspot na mobilu, LTE modem) v záloze ;)
Pak ještě doladit takové drobnosti jako zabránit ratolestem a domácím mazlíčkům, aby rušili, případně pro jistotu i během teplejší dnů nechat zavřené okno. Na jednom pohovoru pak jsem ho musel na rychlo zavřít protože přijeli jak na potvoru popeláři na sklo :D

huzz
hodnocení

0x
Dulezitejsi je zvuk
A dulezitejsi nez zvukovy vystup je zvukovy vstup(plati hlavne v multikonferenci, ruch se primicha do vstupu a pujde vsem, uslisi vsichni zatimco ruch u tebe seprimicja do vystupu jen tobe,vysup uslysis jen ty).
Takze mikrofkn co nejvic u huby pro zvyseni SNR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]