Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orientace v Minecraft verzích

Od: mcsatek odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poradíte mi prosím, jestli je má domněnka správná?

V současnosti existují 2 verze Minecraftu:

1) JAVA - starší verze, která lze hrát i na WIN 7 a starších OS. Spouští se přes Minecraft launcher. Nelze nainstalovat např. na Android a účet není mezi sebou kompatibilní na různých zařízeních.

2) BEDROCK - funguje na platformách PC s WIN 10 (na starších WIN nefunguje), XBOX, PS, ANDROID, IOS atd.. Je mezi sebou kompatibilní, tzn. že se můžu na svůj účet dostat jak na PC, tak i např. na XBOXU nebo mobilu.

Syn má na XBOX Minecraft Bedrock a na PC Java. Bude se dát mezi těmito verzemi udělat propojení? Účet máme přes microsoft u obou verzí.

A ještě dotaz. Všude se uvádí, že tlauncher je oficiální vývojářská apka. Je lepší přestou koupit placenou Java verzi?

Děkuji předem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

anon65534
hodnocení

0x

Java verze jde spustit kdekoliv kde jede Java 8 (takže jakýkoliv počítač včetně windows 10) - to je originální verze hry na kterou je většina módů

Bedrock verze jde hrát i mimo windows 10 tuším pokud je k dispozici .apk z androidu.

Každopádně úplně nevím co je myšleno "propojením" jestli jde o multiplayer tak dříve tu bylo několik pokusů kdy šlo hrát na PC a na mobilu i když šlo o odlišné verze. Jinak pokud vím tak účty byly samostatné na každou z těchto verzí.

tlauncher neznám ale určitě není oficiální protože Minecraft nikdy oficiální podporu módů neměl, jediný oficiální je z minecraft.net který ale dokázaly tak neuvěřitelně zprznit že se nedivím že se stávají jinačí launchery populárnější

mcsatek
hodnocení

Díky za info.

Jde mi především o toto:

- mohu hrát Bedrock verzi i na Win7? Pokud ne, mohu mít propojen jeden účet Microsoftu na verzi Bedrock (XBOX) a zároveň na Java (PC s Win7)?

anon65534

Díval jsem se a vypadá to že Bedrock se dá hrát pouze přes Linux nebo MacOs.

Jediná možnost by byla použít něco jako

toto ale nevím jak moc je to spolehlivé.

K těm účtům, jediné co jsem našel je toto ale tam se píše jen o starých účtech. To k těm minecraftům máte 2 microsoft účty? Každopádně úplně nevidím důvod jejich propojení, když už nic tak momentálně alespoň můžou hrát oba účty naráz na oficiálních serverech což by po spojení šlo pouze pro jeden. Taky po případném spojení nevidím žádné výhody kromě možná synchronizace jména

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]