Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pády prohlížeče Firefox android

Od: olina odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, trápí mě aplikace Firefox pro android (jmenuje se Fennec, verze 88). Prostě padá. Většinou, když mám otevřeno víc jak 8 záložek. Nepodařilo se najít příčinu. Někdy při scrollování, někdy při psaní textu, někdy prostě samo o sobě když nijak neinteraguji jen na zírám na stránku. Dokonce i někdy "spadla na pozadí", poznala jsem to tak, že po odemknutí nebyla v "Aktivitách". Není to nijak často (je to těžké kvantifikovat, ale tak třeba každých 7 hodin, nebo 2x zatýden) , ale vždy to nasere. Většinou se to stává, když je spuštěna delší dobu (což může být půl dne až 3 dny!)
A co je důležité, stává se tak na dvou Androidech, 10, 11. Myslela jsem že to bude třeba množstvím RAM, ale u 4GB androidu bylo plných 3.3GB. nejvíc.
Jako vím, že tomu jdu naproti, když zůstAne otevřen víc jak jeden den a mám přes 15 tabů. Ale přesto mě to štve. U Prohlížeče Chromium se tohle nestalo, jenže Právě FF-Android je ten, který chci používat kvůli klíčovým funkcím.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neuvádíte, jak se o prohlížeč staráte, resp. jestli ho pravidelně čistíte - vymazat jeho mezipaměť (která už může zabírat hodně MB) a cookies. Vyčistěte si ten prohlížeč a snad to pomůže (on si "odlehčí"). Zdravím!

doplněno 17.04.21 14:01:

olina - já používám v tabletu s OS Android prohlížeč Dolphin - není špatný, tak si ho třeba zkuste (a zase ho čistit).

olina
hodnocení

Nijak. Místo na disku mi vážně nedochází (50GB free. Info o Fennec: user data 34MB, cache 12.28, app size 180MB). Díky za radu, na tomhle jsem vůbec nepomyslel, nikdy tohle nikde nedělám a nepozoruji problémy (kromě jednoho ultrapředpotopního mobilu, kde je 64 MB RAM a stejném mnozství flash). Sice jsem skeptický k účinku, ale zkusím to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]