Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevykreslují se obrázky

Od: ork* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
mám problém s NTB který se stupňuje, že mi kostičkovatí obrázky, nebo celé zelenají.
Písmena se taky semtam mění. Když píšu v messengru tak to kolikrát nejde přečíst..
Notebook mám starý cca 4 roky, HP za cca 15tis.
Přiládám foto, kde to ještě není tak hrozné.
Grafika?
Děkuji

Nevykreslují se obrázky
Nevykreslují se obrázky #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olina
hodnocení

0x

Stupňuje se jak? Za poslední měsíc nebo vždy nějakou dobu po stuštění.? Na 100% to vypadá na problém sgrafickou kartou hardwarový.

Z

Zkus si zahrát nějakou 3D hru a pokud uvidíš epi(lepti)cké divadlo, tak odchází grafická karta. Nebo spustit nějaký GPU3DTest nebo Furmark nebo GLXShaders.
Zkus v prohlížeči přepnou na softwarové renderování (chrome://gpu pro info a chrome://flags pro změnu). Pokud problém zmizí, tak problém si určil, a zamaskoval, ale neopravil.

Cenný údaj by byl o tom o jako ugrafickou kartu jde, přinejmenším zda integrovaná nebo diskrétní. V případě integrované(která je v CPU) to s nižší vyhlídkou dobré prognóze. + Také v tom případě může být i zdrojem probému systémová RAM, jeližkož iGPU vlastní nemá.

Také možná to může být jen studený spoj, u kterého je možnost opravy. Ale těžko v domácích podmínkách.

A doplňkové info o jaký jde notebook, je možné, že při nějaké plečce core 2 duo + Nvidia 8400 už nemá jiný smysl než sběrný dvůr.

Počítal bych s tím, že během následujících měsíců už na displeji uvidíš možná tak rozsypaný čaj nebo fialovou/zelenou plochu. I sohledem na třicítkový červen.

ork*
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď.
Jeslti jsem dobře našel tak jde o zařízení:
HP LAPTOP-7U1K1FV1
AMD A12-9720P RADEON R7,12 COMPUTE CORES 4C+8G 2,70 GHZ

Nevím kde se dočíst další info? :P
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]