Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soubory .shs

Od: johanes odpovědí: 3 změna:

Prosím o pomoc. Asi před deseti, nebo i více lety jsem si vytvořil soubor archivních fotografií, získaných jednak z digitálního fotoaparátu, jednak scanováním papírových fotografií. Lze předpokládat, že všechny tedy byly ve formátu .JPG a celý soubor jsem vypálil na CD-ROM. Už se nepamatuji, jaký vypalovací program jsem použil, můj tehdejší PC pracoval pod Windows XP a jednotlivé snímky nebyly pojmenovávané jinak, než jak to učinil fotoaparát a scanner.

Teď, po těch letech, jsem si chtěl fotky prohlédnout, ale nejde to, otevře se obsah disku CD složený ze dvou mnou pojmenovaných složek a když rozkliknu složku, objeví se jenom soubor ikon s pojmenováním "Výstřižek.shs", které už rozkliknout nejdou.

Zkoušel jsem to otevírat jak jednoduše cestou Tento PC – CDR ...atd, tak prostřednictvím prohlížečů XnView a IrfanView, vždy bezvýsledně. Zkoušel jsem to na PCs s Windows XP, Windows 7 a W10.

Pokoušel jsem se najít radu a pomoc na netu, doporučovalo se tam na soubory s koncovkou .shs si stáhnout program Qscrap2rtf, to jsem učinil, ale výsledek opět nula. Program po zanesení souboru Výstřižek.shs jakoby pracuje, ale žádný výsledek se nikde ve zvoleném cílovém adresáři neobjevuje.

Dokáže mi někdo poradit? JAN

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste program File Magic. Je to sice placený program, nejde ukládat otevřené soubory a otevřít lze pouze jednu stranu dokumentu na jedno otevření programu, ale pokud něco otevřete (bude to fungovat) a pokud pro vás cena nebude překážkou...Magic umožňuje otevřít stovky typů souborů, aniž by na vašem počítači byly nainstalovány desítky různých softwarových programů. Dejte info...

doplněno 17.04.21 00:40:

Nebo zkuste tuto stránku

johanes
hodnocení

Za radu děkuji, nicméně asi ji nebudu moci využít. Nevadilo by mi program zakoupit, ale nemám sjednaný ani jeden z navrhovaných způsobů placení, takže solventní jsem sice dostatečně, ale prakticky platit nejsem schopen.

Nicméně byl byste schopen mi objasnit, jak vůbec mohlo dojít k tomu, aby se obrázky, vypálené na CDRom jako JPG se samovolně změnily v SHS? Přikládám foto otevřené slložky.

Soubory .shs

kicune*
hodnocení

0x

Zkuste to otevřít ve Wordu, nebo v Excelu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]