Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se děje s ntb, když se zavře víko a je připojen na 2 monitory

Od: lajk odpovědí: 6 změna:
Zajímá mě, co se softwarove děje, když koukáme na film přes hdmi, máme nastaveno na "duplikovat" a zavřu víko notebooku? Na televizi se změní zbrazeni, jakoby na vyšší rozlišení.. Která grafika pracuje, obe? Díky a jak je možný, že se film trošku seká, když je víko zavřené, ale když ho otevřu, film je plynulejší?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olina
hodnocení

2x
To Je ruzne dle os a dalsich mezidriveru i arxchitekture/mixovani vystupu.
Prinejmensim zalezi na nastaveni OS , co delat prozavreni vika, muze to ignorovat. Nic senestane.
Ale muze prijit zprava "monitor vypnut" a pak se muzou dit veci. Opet se nemusi stat nic , proste do nej nejde obraz
ono zalezi a a taky a t a ataky na rendereru, jak se popera se zmenou charakteristiky displeje (rozliseni,rate).
Zpet k os nebo driverum. System taky muze vyhodnotit zmenu displeju a rozesle tuto zpravu zavisejicim subsystemum, aby se dozvedeli, ze zmizel jeden displej.
Nic unifikovaneho a jednoznacneho neexistuje. Je zde mnoho odlisnosti: rendere , prehravac, Os , drivery, uefi, acpi.
I na prehravaci samotbemake na videoprehravaci.
Ad zvyseni rozliseni. Ano toto je pruvodni jev klonovani. To znamena ze nelze nastavit zvlast rozliseni. Obvykle se prondruhy LCD vezme ten z interniho. je mozne ze u apple os x je vyjimka, ktery nepouziva rozlisenictak jak ho zname, ale operuje se skalovanim.(vic nevim)
lajk
hodnocení

Díky, sic tomu vůbec nerozumím, ale dík

hodnocení

2x

Jelikož já sám používám notebook na filmy a seriály přes program Kodi, moje TV ho totiž nepodoruje... tak já nechám notebook otevřený, připojím HDMI, notes ztmavne a na TV ovládám co potřebuji. Není potřeba duplikovat obrazovku. Jinak si myslím že je to vcelku zbytečné duplikovat obrazovku.

lajk
hodnocení

Aha, to jsem neslyšel ješte, přes program. Ptám se, protoze jsem teď měl s tím problém, pravděpodobně v grafice, tak jsem reintaloval Windows. Ovšem, celý ten problém vznikl, když jsem při sledování z duplikovat přepnul na monitor 2 a najednou to zhaslo a bylo to v prdeli. Nepomohlo nic. Ani ovladače nic.
A proč mám teď duplikovat? Protože jak jsem psal, je to záhada, ale na jeden monitor ten film nejede tak plynule, jakoby málo fps, nebo nezvládl data konektor hdmi.. Nevím, tak jen privru víko, aby svítili oba..

ouuu
hodnocení

2x
Hlavne duplikaci muzete vnest poblem s "stutteringem", film o frekvenci 24 fps je prehravan na internim lcd co jede na 60Hz(coz samo o sobe muze zdrojem stu.), ale tv umi napr 75(takze resamplovani probehne podruhe). Ruzne prehravace a renderery si s tim mohou/nemusi poradit. A to zatim vse bylo nachystano doprrdu a fil mpusten posleze. A kdyz dojde za behu k odpojeni, tak je to dalsi potencialni misto, kde se yo muze opet rozhasit.
Nenastane to vzdy, pouze je to moznost.
Stuttering nikomu nevadi, dokud ho nezna, ale jak vedle sebe porovnas 2 vystupy tak si reknes tady ty titulky bezi plynule tamhle " skakaji" a doted sis toho nevsiml.
lajk
hodnocení

Ano to mohu vlastně potvrdit, já to vidím a vadí mi to, při pohybu kamery ve filmu to skáče, nikdo jiný to nevidí, jenom já doma , ale vadí mi to. TV umí jen 60hz. Takže jak, mám to mit nastavené na monitor 2 pouze? Tu TV? Asj jo že.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]