Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu si napsat podpis do počítače přes touchpad?

Od: pepe* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chci se zeptat zda existuje nějaká aplikace apod. aby se dala podepsat přes touchpad např. faktura... . Děkuji předem

Konkrétně notebook Lenovo Thinkpad

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Můžete třeba v malování provést podpis a tento si vložit jako obrázek do dokumentu, třeba faktury

Tak to jsem zkoušel a je to jako od retardovaného žáka první třídy zvláštní školy, kterého přeučují z leváka na praváka. Ale možná jsem něco dělal blbě. :-D

hodnocení

0x

Používám Nitro Reader a ten na to má přímo tlačítko - quicksign. Klepnu na to a na faktuře se objeví podpis, jde posouvat, zvětšovat...

doplněno 14.04.21 11:36:

takhle .

hodnocení

0x

Vše kromě elektronického podpisu je vám čočku platné, protože to nemá právní platnost*smich*

Takové dokumenty nelze pro žádné účely použít jako originál, pouze jako kopii a to obvykle ještě s ověřením!

doplněno 14.04.21 13:23:

@berger: Že to takhle děláš a funguje to, je věc jedna. Že v případě kontroly budou chtít od všeho originály, které nemáš, je věc druhá. Podumej o tom!

Hm. Takže z mé praxe - Dělám byt. Od zákazníka průběžně beru peníze a posílám mu tabulku v excelu, aby věděl, za co a kolik utrácím. Na konci byt předám, dostanu zbytek peněz a jdu domů. Doma vystavím fakturu v PC, platba v hotovosti, razítko, podpis, mailem pošlu zákazníkovi. Tím to končí. Anebo dělám něco strašně špatně a mám ji vytisknout,podepsat,ověřit a poslat poštou?

hop®

@berger: Pokud faktura v Excelu není zaheslovaná, je velmi lehce upravitelná a zneužitelná. Je bezpečnější ji "vytisknout" a poslat v .pdf formátu...

Já netuším, o co tazateli jde. Ptá se, jak dostat v počítači podpis na dokument, třeba fakturu... Píšu mu, jak to jde udělat, nic víc. Satame, podle čeho soudíte, že nemám podklady pro kontrolu? Vystavím v readeru fakturu, podepíšu, odešlu zákazníkovi, uložím do účta. Není problém ji kdykoliv vytisknout. Netuším, jak to jde zneužít... Hope, v excelu posílám jen přehled pro info, faktura je v pdfku.

joudic*
hodnocení

0x
ja mam podpis vyfocenej a normalne ve fakture v xls, pouzivam uz od dob prvnich digi fotaku

krtek6
hodnocení

0x

pokud ten podpis nebude elektronicky ověřen je ti celá aplikace k prdu :) má to všechno svoje náležitosti

hodnocení

0x
Každý druhý skenovací program do mobilu umí vyfotit a "vytáhnout" podpis z papíru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]