Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím co s počítačem

Od: noname55 odpovědí: 6 změna:
Zdravím před měsícem se mi dostala voda do prodlužovače kde byl zapojenej napájecí kabel takže mi zkratoval zdroj včera mi přišel nový zdroj který jsme tam dali ale počítač stále nefunguje jenom na základové desce bliká ledka která předtím neblikala nemůže být poškozená jiná část v pc? Už nevíme co s tím info klidně doplním tak se ptejte

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Trochu mi uniká souvislost vody v prodlužovačce, kam je připojeno napájení PC, a závada/zkrat zdroje. Takže závada zdrpoje s tou vodou nejspíš nesouvisela. Ovšem zkrat ve zdroji mohl způsobit jeho "odejití", přčemž to mohlo natropit více škody v PC samotném.

Takže doporučím zkusit spustit PC v základní konfiguraci (MB s CPU, 1 modul RAM a grafika, pokud není integrovaná, BEZ HDD) s připojeným monitorem. Když PC naběhne, je patrně MB v pořádku a lze přistoupit k postupnému připojování dalších komponentů. Když nenaběhne, zkuste ještě jiný modul RAM, může být vada tam. Pokud nenaběhne v této základní konfiguraci ani po vyzkoušení 2-3 modulů RAM, je s největší pravděpodobností vadná MB, CPU odchází velice zřídka.. Pokoušet se o opravu MB je bezpředmětné.

*palec*taky to tak vidím. Závada zdroje určitě nesouvisí s prodlužovačkou... Zřejmě souhra náhod...?!

hodnocení

0x

samozřejmě, že se výboj mohl dostat dál... ledka na desce bliká u nějakého kodu - desky mají často více LED světýlek a bliká právě ta, která označuje závadu konkrétní části. Třeba je odpálená RAMka...

noname55
hodnocení

Bliká ledka u kódu sb_pwr jenom doplňuji
sirokko

SB_PWR znamená, že počítač je vypnutý (stanby), ale deska je napájená zdrojem. Takže zdroj je v pořádku. Zkuste jak píše @satam odpojit periferie a ponechat jen hlavní. Taky můžete zkusit vyresetovat BIOS třeba vytažením knoflíkové baterky a znovu zandáním. Pokud nepomůžou tyto postupy, tak zdroj je OK, deska KO.

praivo*
hodnocení

0x

Blikání = někde je chyba. Bliká pravidelně? Pokud ne, co je tam za základní desku? Některé mohou "vyblikávat"chybový kód, podle kterého se dá zjistit víc. Máš zapojené napájení procesoru (4-pin a/nebo 8-pin někde u patice)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]