Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vazba product key na počítač

Od: slavo® odpovědí: 12 změna:

1- Pokud si koupím ( starší ) počítač s operačním systémem Win a nemám ani zálohu ani možnost obnovy do stavu při koupi a je nutná přeinstalace a product key na počítači není a nebo je nečitelný, tak přeinstalace pouze krabicovou verzí?

2 - A pokud bych do počítače dal disk z jiného počítače, tak který klíč zadat pro aktivaci.

Klíč z počítače v kterém je deska a nebo klíč z počítače z kterého je disk?

A nebo v tomto případě nebude fungovat ani jeden?

Budu instalovat OEM verzi - bod 2

Dotazy jsou na sobě nezávislé.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Product key je v počítači uschován a dá se zjistit. Nemám po ruce odkaz a musel bych použít Google, to můžeš udělat taky.

Pokud je to notebook, tak je možné že se product key automaticky vytáhne z BIOSu.

To je opravdu nutná nová instalace? To je podle mne až ta naprosto poslední možnost při totálním selhání. Takové to přeinstalovávání protože už to nějakou dobu funguje, to je naprostá pitomost.

hodnocení

Tak já si to vygoogluji.

Protože tam napřed byly XP, pak jsem tam dal sedmičky a znovu tam chci dát původní XP pro staré hry , ale product key na skříni už není.

jm
Zkuste program produkey
daniela1

@slavo, v tom případě nejspíš smůla, kód XP se do BIOSu nezapisoval. Nejsem si úplně jistá, kdy se zapisovat začal, ale řekla bych, že běžně až někdy pro Windows 8 / 8.1.

hodnocení

Tak jenom krabicová verze.

A kde je ten kód zapsán - když z jiného počítače to nebere?

K zjištění stávajícího Produkt keje stačí jednoduchý skript:

Otevřete stránku sysnative.com/..., na stránku poté pravým tlačítkem myši -> Uložit jako... uložíte a soubor spustíte, a produkt key se zobrazí.

hodnocení

Jenže já potřebuji product key původní, to je ten který byl nalepený na počítači.

Tento program mi ukáže aktuelní a když to přeinstaluji OEM verzí, tak nevím zda to tento vezme pro aktivaci.

hodnocení

Asi přeinstalací na jiný OS se ten klíč přepíše.

Jak jsem to udělal já XP na WIN7 a znovu na XP.

Tak proto mě to ukazuje key z posledních XP a ne z těch prvních.

joudic*
hodnocení

0x
oem klic z aukra stoji 2kila, za 10min ho mate v mailu a za minutu aktivovane.. key je napojen na desku, cili po upgrade PC jste bez aktivace.

Pokud při upgrade neměníš MB, tak ti Product Key zůstává a automaticky se zavede a aktivuje.

joudic*
to jste rekl jinymi slovy to same :) pokud jde o laptop a preinstaluje ho uplne vcetne recovery partition, tak stejne uz je to fuk

jirib
hodnocení

0x
XP...mám instalačku s key a pak to už nic nechce...
Na jaké staré hry?To už budu hrát raději Dosovské hry...
Ty máš i starý funkční hardware...?Jak dlouhou bude fungovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]