Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konverze z .mt do .fits/.dat/.ascii/.txt

Od: elisa24® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jak nevíte prosím, jak konvertovat soubor z .mt do nějakého vhodnějšího formátu (.fits, .dat, .txt, .ascii)? Povedlo se mi to otevřít v fv: Fits Viewer, ale nevím, jak konvertovat celou složku souborů. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

anon65534
hodnocení

2x

Podle toho co jsem se dočetl tak .mt by měl být indentický formát jako .fits.

Jinak Fits Viewer má svoje jakési skriptovací prostředí přes které by se to mělo všechno dát vyexportovat. Podle toho co jsem vyčetl s přiložené dokumentace by tohle (snad) mělo otevřít soubor a vyexportovat ho:

#data.mt by se nahradilo za jméno souboru
open data.mt
select data.mt
export hdu 0 ./export.fit
close 0
close

Toto uložit jako konvert.fv a pak použít jako argument pro Fits Viewer:

./fv -winmanager 0 test.fv #-winmanager 0 zajistí že se otevře jen jedno okno a program se tak po spuštění ukončí u close

Takto to ale není moc flexibilní protože se pořád musí zapisovat názvy souborů ručně a i kdyby tam asi šel nacpat výstup z ls tak nevím jestli by to stálo zato. Ale v dokumentaci je taky že Fits Viewer má podporu pro xpaset takže by to šlo volat přes to, třeba pomocí LUA(lui? luai?) nebo bashe protože tam by bylo mnohem jednodušší si přečíst obsah složky ale já su v bashi dřevo takže s tím bych nepomohl (ale lua skript který dělá něco velice podobného tak bych ho pak mohl poslat).

Jinak v dokumentaci je ještě popsaná nějaká funkce exporttable která by měla umět vyexportovat jen tabulkové data jako prostý text ale to my neustále házelo nějaké chyby. (Jinak chyby jdou prohlížet pouze při grafickém otevření .fv skriptu z Fits vieweru)

hodnocení

0x
Jestli umíte převézt jeden soubor, tak jednoduchý sh či bat skript bude stačit. V tom skriptu budete jednoduše volat konvertovani těch souboru.
hodnocení

Neumím ani jeden. Je to to nějaký příkaz? Nic jsem nenašla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]