Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CF a SD karta - adaptéry

Od: emilio78® odpovědí: 1 změna:

Zdravím

notebook má možnost CF karty. K dispozici mám adaptér kam vsunu CF kartu a kartu s adaptérem vložím do slotu pro CF v notebooku.

Zjistil jsem, že například WIN v tomto případě ještě původní 7mičky mi zobrazují místo 128 GB pouze 32 a chtějí CF kartu stále formátovat.

Mám možnost ještě zkusit na LINUXU a tady se mi zobrazuje správně. Pouze tok dat je velice pomalý a zvláštní je že čtení je pomalejší než zápis. Čtení - zápis 650kb - 800kb za sekundu. Jsou to skutečně malé datové toky.

Domnívám se že je to rychlostí onoho slotu. Jedná se o notebook TOUGHBOOK a může mít cca 8 let.

Tak si myslím, že je to technické omezení na straně toughbooku, nikoliv kartou.

Může to být i velikostí protože v té době takové karty o takové velikosti ani neexistovaly.

Je to experimentální dávat takovou velikost do takového přístroje ale chtěl jsem vyzkoušet.

Zajímavé je že pod linuxem tedy specielně distribuce Linux MX funguje zdá se bez problému, systém ji vidí a dokonce i ve správné velikosti. Pouze datový tok je dosti pomalý přestože jde o rychlou kartu dnešní doby. CF Sandisk Extreme 128 GB

Možná by mohla otázka znít jestli pomůže přechod na WIN 10

doplňuji že stejný problém mám s SD zjistil jsem že do tohoto slotu CF mohu mít adaptér na SD kartu tak jsem vyzkoušel. Tentokrát karta 256 GB a opět stejné chování systému. WIN neaakceptují vůbec a Linux vidí bez problému jen přenos dat je přesně stejný jako ve výše zmíněném textu o CF kartě

Děkuji za reakce

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Z ali usb čtečka za 2$ na všechny formáty karet. Vše jede jak z praku, ale mám jen linux. Nicméně není důvod pochybovat o funkčnosti ve win.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]