Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Arduino + RGB led pásek

Od: hmm odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Mám doma RGB led pásek na dálkové ovládání, zdroj je 12V 2A k tomu je ten ovladač a ještě taková krabička ve který by se měly zpracovávat ty signály z ovladače, z krabičky vede to napájení toho pásku a ir přijímač; do ní jde jen to 12V napájení.

Když jsem tu krabičku otevřel, tak ta dioda tam je připojená 3 kabelama, předpokládám, že 2 z nich červenej a černej budou napájení (i když těžko říct, když kabely od výstupu do tich pásků byly v tý krabičce barevně prohozený - červenej tam kde měl být zelenej ... *smich* ), pak je tam modrej přepokládám, že datovej. Tak že bych vyvedl z Arduina asi analogovej? pin na místo, kde byly zapojený ty data od ir diody. Tak by mě zajímalo, jestli je to tak bude fungovat a hlavně jak by to šlo v tom Arduinu udělat. Co prochází přes ten datovej kabel ir diody - hex kód? pokud ano tak jak ho tam přes to arduino dostat? :) (skoro jako tohle:

(45) Arduino: Control your LED strip with an InfraRed Remote - YouTube jenže já bych to ovládal příkazy přes bluetooth + to arduino)

doplněno 06.04.21 19:32:

Ještě jsem tu krabičku vyfotil ty 3 kabely napravo jsou od té ir diody

https://ctrlv.cz/n8ZM

doplněno 06.04.21 19:33:

a z druhé strany je jen konektor na 12V napájení

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Preco to robit zlozito? Cely existujuci RGB kontroler na IR ovladanie treba odpojit, nahrat si arduino RGB kniznicu, zapojit tam ako spinace mosfety a je hotovo.

Ide to samozrejme aj po vasom, akurat potrebujete pamatovy osciloskop na analyzu signalov z dialkoveho ...

na arduine sa pouzije digitalny pin ako vystup, ten bude simulvat data z IR ovladaca, potom to treba napatovo prisposobit, vyhodit IR prijimac ...

hmm
hodnocení

Já to chtěl zkusit udělat nějak jinak než mosfetama :)

Takže zjistím ty hodnoty jednotlivých tlačítek na tom ovladači, to by nešlo vzít tu ir diodu připojit ji k arduinu, ,,promačkat" ten ovladač a do seriový linky vypsat ty hodnoty? Přes ten digitální pin Arduina budu posílat ten signal, v jaké podobě? já myslel, že na digitálním pinu jde jen 1 nebo 0 (pravděpodobně asi tu hexadecimální hodnotu převedu na binární a pak to budu pod nějakou frekvencí posílat?)

Pokud někde mám napsanou nějakou blbost, tak se omlouvám, jsem začátečník. :)

Děkuji za rady

Samozrejme sa da napisat program (a mozno existuje kniznica) ktory dekoduje IR prijem. Naj cesta su aj tak tie mosfety, neviem, preco sa im branite, su to tri lacne suciastky s jednoduchym zapojenim. Existujuci riadiaci obvod je zbytocny medziclanok.

hodnocení

0x

Poradil bych podívat se na YouTube, jsou tam stovky aplikací pro Arduino s RGB a Neopixel, včetně aplikací modulů Wi-Fi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]