Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet na chatu

Od: humr67 odpovědí: 19 změna:
Je řešitelné připojení k internetu na chatě, kde všichni tři operátoři mají mizerný signál cca. 1 dílek E... A nikdo z poskytovatelů v oblasti internet nenabízí.?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

2x

Vylez na komín, na 80% na komíně bude LTE 800 nebo 1800. A to i když poskytovatel bude tvrdit opak. Mám to opakovaně vyzkoušené :)

To, že v chatě nic nechytneš je v členitém terénu normální a na komíně se to 4G objeví. Případně mi pošli přesné gps souřadnice nebo adresu číslo evidenční, sdělím ti to přesně i se vzdáleností vysílače v metrech.

humr67
hodnocení

Osvinov 34, 363 01 Stráž nad Ohří
ladis*

Měl jsem pravdu. Na komíně LTE bude, když nedaleko je pokrytí i na zemi a uvnitř budov (světle modrá barva - LTE v budovách)...

Vidím to na LTE 800 pouze, 1800 MHz dík členitosti terénu asi ne.

Vysílačů je tam hafo a všechny mají LTE, pokud není uvedeno jinak, na všech jsou všichni operátoři, můžeš si k nim udělat výlet: souřadnice stačí zkopírovat nebo opsat do libovolné mapy a navigace.

50.3375609,13.0562378 (bez vodafonu)

50.3375609,13.0562378 (jen vodafone)

50.3645125,13.0754072

50.3645111,13.0754384

50.3357913,12.9888916

Internet na chatu
humr67
hodnocení

Mohli bychom se spojit prostřednictvím e-mailu s někým kdo byl schopen s výše uvedeným za úplatu pomoci...jsem fakt laik a asi vše počínaje nákupem hardwaru přes instalaci a nastavení budu potřebovat vysvětlit nebo ještě lépe přímo udělat udělat samozřejmě za odměnu :) shauto@seznam.cz
ladis*

Tmobile vam posle zdarma technika na ten jejich "internet bez kabelu", to je neomezeny net vzduchem 20/5 Mbit, oni uz ale maji jen vsesmerove anteny - takovy valec. Cena je od 399 + pronajem toho modemu myslim, koupit to nejde. A zavazek na 2 roky tusim?

Pokud by se cukali na vasi adresu, tak jim reknete adresu souseda podle te mapy ve ktere je pokryti. Taky by mohl byt priblem, ze uz maji lokalitu plnou.

Monterovi musite zajistit pristup na komin (zebriky), oni maji tendenci to prdnout za okno a jet doprde..., vy potrebujete co nejvyssi umisteni. Klidne jeste 2 metry nad komin, existuji takove 2m prodluzovaky stozaru.

hodnocení

2x

Pokud ta chata není někde příliš utopená v údolí, tak bych to řešil takto:
Zkusil bych dát na střechu 4G směrovou anténu a zacílil ji na konkrétní vysílač. 800 MHz LTE ze střechy nebo komína je sázka téměř na jistotu. Třeba něco takového conrad.cz/... je tam dlouhý kabel, takže jestli máte vysoký komín nebo střechu, tak se snáze dostanete k signálu.
Anténu bych pak zapíchnul do modemu, třeba takový alza.cz/... Tento umí fungovat jak jako router (s jedním LAN portem), tak i jako bridge (tudíž na výstupu bude WAN, který pak půjde zapojit i do běžného routeru), nicméně jelikož ta Teltonika má celkem dost RAM a CPU, takže bych případnou Wi-Fi řešil pomocí access pointu (buď přenastavením routeru, nebo jako specializovaný kus hardware). Tenhle je celkem levný a vzhledem k tomu, že jste v divočině, tak 2,4 GHz bude komplet bez zarušení :) alza.cz/...
Velmi jednoduchá grafika jak by šlo toto implementovat

Internet na chatu #2

Najprv by som to skusil, aku silu signalu ukaze modem a potom este druha vec : instalacia nesmie sposobit riziko zavlecenia bleskovych prudov do objektu. Vidam totiz kdejake zverstva, vratane anten priamo na bleskozvode ...

hodnocení

1x

Doplním peter@ satelitní internet u nás; a příští rok třeba SpaceX

doplněno 06.04.21 20:47:

Vidím to na T- mobile (rychlý pevný internet), vodafone a O2 jsou na tom mnohem hůře (alespoň podle jejich map pokrytí). BTS jsou v oblasti Boč (antény TV převaděči), ve Stráži nad Ohří (betonový stožár) a v Květnové u silnice I/13 (betonový stožár). Jen vy víte, kterým směrem máte nejlepší výhled na BTS-ku a podle toho se zařídit a nasměrovat anténu. Podle map pokrytí je rozdílný signál pro volání a signál pro internet...

humr67
hodnocení

Zajímavé netušil jsem že něco podobného existuje. Sice to zařízení pro příjem není nejlevnější ale ty měsíční paušály jsou celkem ucházející

Zkuste komunikovat zde a nebo tady...

id
hodnocení

0x
humr67
hodnocení

V místě není LTE jen slabé E
ladis*

Ale to měříte telefonem v přízemí a v domku, že? Gsm Edge E = 2 G na frekvenci 900 MHz, LTE. 800 MHz ma lepsi dostupnost, kdyz vylezete na komin, chytite ji i na lepsi mobil, viz mapka nahore. Kam nasmerovat antenu, souradnice vysilacu jsem vam tam napsal, ta prvni je vzdalenosti nejblize, ale nevim diky slozitosti terenu, odkud pujde jak silny signal a take, kde je jak vytizena BTS

Frekvence LTE 800 byvaji dosti saturovane..,

hodnocení

0x

Mozete ist cestou satelitneho spojenia, kde uplink bude cez mobilne data a downlink cez satelit. Ziadne terno to ale nebude. Druhe riesenie je nechat si pripojit smerovy mikrovlnny spoj niekam, kde je lepsi internet, to bude ale tak drahe a narocne na povolenia, ze tadial cesta nevedie.

futra
hodnocení

0x

A co pevná linka O2? Ta by také nešla zavést? Mají různé balíčky služeb.Třeba by jste si vybral.

ladis*

To se mu asi na chate nechce platit celorocne, mam pravdu?

i kdyz dnes by melo jit to bez sankce po prazdninach zrusit, diky EU.

Zalezi, zda je k baraku drat.

monika123*
hodnocení

0x

Řešila jsem to samé. Jediné, co mi funguje, je router od Vodafonu. Kupuji již několikátou sezonu od dubna do listopadu, pak jim SIMku vracím a vypovím smlouvu. Router jsem si na zkoušku půjčila poprvé za 1.- a do 14 dní vrátila. Zjistila jsem, že to funguje a koupila si svuj router od nich. Někdy to má výpadky, ale vzhledem k tomu, že jsme na samotě v lese, kolem vysoké stromy, tak to kupodivu jede dobře . Pokud jste někde na volném prostranství, nebála bych se toho. A po mých zkušenostech, je toto jediné možní řešení. kapacita je 60GB a stačí to na filmy, na prohlížení, na stahování a nikdy jsme těch 60 nevyčerpali. Jediné co je mínus, že zbylá data se nepřevádějí do dalšího měsíce, ale propadají. Takže teď se již neomezujeme nikdo.

ladis*

Na jaky filmy :) To projede netflix za 4 hodiny tohlecto :)

markep
hodnocení

0x

Řeším teď aktuálně to samé*zed*, takže Vám sem písnu adresu a určitě mi někdo poradí *smich* Kačerov 61, Zdobnice . beru každý nápad

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]