Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení xp k internetu respektive instalace ovladačů grafiky

Od: slavo® odpovědí: 21 změna:

Na starším počítači kde napřed byly XP, pak Win7 pak jsem tam dal znovu XP.

Ty instalace jsem stáhnul zde:

ulozto.cz/...

Dal jsem do slotu zvukovku a stáhnul ovladače - zvuk funguje bezvadně - to neřeším.

Ale mám problém s grafikou.

Grafiku jsem tam dal tuto: - má 128 Mb.

sbazar.cz/...

Chtěl jsem si stáhnout ovladače jak jsem to udělal u zvukovky.

Jedny stažené nebyly pro XP i když byly takto označeny.

Další nefungují.

Nastavení připojení k internetu nefunguje respektive nelze nastavit.

Zkoušel jsem i bezdrátové - taky nelze nastavit respektive nefunguje.

Nevyžaduji aby počítač byl připojený k internetu, jen bych chtěl nainstalovat pro grafiku ovladače - jak je mi jedno.

Pokud je to nutné, tak deska je D946GZIS

doplněno 08.04.21 14:34:

Tak jsem ty "kradený"XP které jsem stáhnul z ulozto - dal pryč.

Buďto to bude fungovat na jiném OS (linux) a nebo se pokusím sehnat legální XP.

Na vyšších Win to nepojede - jsou to staré hry koupené v bazaru.

Jako Hostile Waters - u těch je XP až moc.

doplněno 08.04.21 15:08:

V nejhorším případě

vyhodny-software.cz/...

Připojení xp k internetu respektive instalace ovladačů grafiky
Připojení xp k internetu respektive instalace ovladačů grafiky #2

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nejnovější s podporou XP 32 bit by měl být 8.591.0 pro 64 bit verzi systému je o řádek níž. Ale to myslím mít nebudeš to byla XpPRO.verze
driverscape.com/...
Na internet bych s xpečkama už moc nelezl přece jen tam už úroveň zabezpečení nebude na takové úrovni aby to bylo bezpečné. Pokud bys přece jen chtěl risknout budeš muset doinstalovat veškeré servis packy které pro tvoji verzi systému existují a ani pak není jisté že ovladače wifi adaptéru budou fungovat.
hodnocení

Takže to nejde

Připojení xp k internetu respektive instalace ovladačů grafiky #3

hodnocení

0x
Slavo, ale my s kradeným sw neradíme. Hoď tam třeba linux a směle se ptej...
hodnocení

Když si něco od někud stáhnu pro osobní potřebu, tak jsem to ukrad?

A neukrad to ten kdo to tam dal?

daniela1

Slavo, tiše předpokládejme (i v souladu s pravidly), že kdo stahuje aktivovanou instalačku, vlastní i platnou licenci, jenom má nějaký důvod, proč neaktivovat normálně. ;)

Takové instalace v sobě můžou mít různé problémy, obsahovat něco navíc nebo naopak něco postrádat. Taky existuje, samozřejmě neoficiálně, verze XP Lite, která má snad kolem 600 MB (musela bych si znovu zjistit), protože neobsahuje, kromě úplně základních, žádné ovladače ani rozšíření (tapety, spořiče, témata, hry, Movie Maker...).

Prostě u neoficiálních verzí není vždycky úplně jistota, že všechno funguje tak jak má. :)

hodnocení

Mě ta neoficielní verze stačí.

A pokud se mě to nepodaří rozjet, tak jak bych chtěl, tak to budu řešit jinak.

hodnocení

A který druh linuxu - to je jedno?

ttps://www.google.cz/search?hl=cs&q=Linux+druhy&sa=X&ved=2ahUKEwjy7pXh8ezvAhUZAxAIHaGcDJIQ1QIwDnoECBQQAQ&biw=1366&bih=607

daniela1

V podstatě to jedno je, ale každému sedne jiná distribuce pro jiné použití. Někdo nedá dopustit na Ubuntu, třeba já mám radši Fedoru, protože prostě. :-D

inspa*
hodnocení

0x

Je zakázáno:
...
- Z7 - poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.

...
Zdroj: poradte.cz/...

hodnocení

inspa*

no a co jako, to znamená, že můžeš krást? Ve stylu "chtěl bych veterána z roku 1932, ale už ho neprodávají, tak půjdu a někde ho ukradnu"? A ještě sem vkládáš linky na uložto na kradený SW, bože.

daniela1

Jejda, nelegálního šíření softwaru.. Moralisti. :-D Tohle by byla i docela zajímavá diskuse, co přesně už je abandonware. U Windows XP mám pochyby, já osobně je za abandonware nepovažuji, narozdíl od všech verzí Windows postavených na DOSu. :) Původní otázka je ale na ovladače, ne jak si ne úplně nejčistším způsobem opatřit instalačku systému. Co má dokazovat odkaz na Alzu, nevím. Aktivované ISO je pořád aktivované ISO.

daniela1

@inspa, přirovnání k veteránům není v případě většiny značek úplně nejpřesnější. Ukrást devadesát let starého veterána nebo vytvořit kopii ani ne dvacet let starého OS je "trochu" rozdíl. Tím se nezastávám SW pirátství, sama se snažím tyhle případy eliminovat a aktivované ISO XP nedoporučuji, ale tyhle argumentace o fyzické krádeži jsou vadné. V případě, že ukradnu auto, nevzniká žádná škoda výrobci, ale jenom současnému majiteli. V případě, že provozuji neaktivovanou / načerno aktivovanou kopii operačního systému, který mi výrobce poskytovat nechce, ale vlastník kopie i licence ano, vzniká škoda kde a komu přesně? Určitě teď zním jako pirátka, ale doopravdy bych ocenila, kdyby se společnosti průběžně hlásily ke svým dřívějším výtvorům a nepřímo tak nenutily k pirátství. To nejsou jenom Windows, ale i různé hry a programy - například hry od ID Software. U systémů, jaká je tedy úplně legální a zároveň normální cesta ve chvíli, kdy vlastním starší počítač i platnou licenci W95 / W98 / W2000 / Win XP, ale Microsoft oficiálně neposkytuje instalační média a navenek se tváří, že existují jenom Windows 10? :) Druhá vtipná otázka - kdy si mám koupit licenci Windows Vista, když chci nejdřív vyzkoušet, jestli vůbec a jak mi na starším železe poběží? Postup, že nainstaluji systém bez licence a někdy později ho možná aktivuji, jestli se mi budou Visty líbit, asi nebude úplně správný, že. *smich*

daniela1
hodnocení

0x

Takový tip k síti - vážně je "1394 Net Adapter" ta správná síťová karta se správným ovladačem?

Ke grafice, bohužel tu kartu nemám, takže to nevyzkouším. Po vyhledání Googlem se ale najde hned několik stránek, které ovladač pro X1600 PRO na Windows XP nabízejí, neodhadnu, který je správný a jestli vůbec nějaký funguje. Jsem si vědoma, že existují ovladače s falešnou kompatibilitou - takovým příkladem mi může být jedna historická zvuková karta OPTi, na kterou se sice ovladače pro XP najdou snadno, ale asi žádný z nich nefunguje. :)

111®
hodnocení

0x

myslím že ti chybí SP3 aby ti jela Wifina možná internet obecně..

daniela1

Jako že internet nefungoval před SP3? :-D

No Dani mám notebook s XP3 na diagnostiku aut a když jsem chtěl pouze v internetovém prohlížeči nastavit router, tak některé funkce prostě nešly. Chybělo třeba tlačítko advanced setings a nešlo pokračovat dál.

Vyřešila to instalace IE 8. Přitom IE6 dříve normálně fungoval a načetl na internetu cokoliv. Dnes ani router 5 let starý.

daniela1

Ano, starší prohlížeče se na dnešní web už vůbec nehodí, taky jsem se všimla - Chromium z roku 2013 nenačte už skoro žádnou moderní stránku, protože certifikáty. U úplně starých prohlížečů je problém se zabezpečenými stránkami ještě větší, protože HTTPS snad vůbec neznají.

Ale to je záměna prohlížeče a připojení, o kterém sama píšu jako o "internetu". *hi* Najít prohlížeč vhodný pro dnešní dobu už může být trochu složitější, ale připojení musí fungovat i bez Service Packu pro Windows XP. :)

09.04.21 03:13

;)

hodnocení

IE8 s https pracovat neumí - respektive ho nepodporuje.

aha, tak to bude ono. Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]