Nejste přihlášen/a.
Přišel mi email mi p nutnost potvrzení nových podmínek užívání účtu Microsoft, jsem naprostý laik, v podstatě jsem u toho nic nevyčetla, jediné co mne zaujalo je, že při delším neužívání účtu se účet zruší. a při nepotvrzení nebudu mcoi používat produkty.
1. Bohužel vlastně nevím, co učet Microsoftu je, k čemu slouží a co je na něj vázané v mobilu či notebooku a co by případně zmizelo při jeho zrušení, jaké jsou to ty produkty.
2. Jistě někdo taktéž podobný mail dostal, takže se ptám, zda je tam něco závažné a zda to mohu potvrdit..
Děkuji za polopatickou odpověd.
Děkuji, ale pořád jsem se nedověděla, jak zjistím, jestli něco od Moicrosoftu používám.
Podvod, nevšímat si, sociální manipulace. Nic se nezruší i kdyby byl. Microsoft nic nerozesílá. U Microsoft můžete mít účtů i více. Nic tomu nebrání. Například Microsoft OneDrive pro zálohování údajů, nebo na fórum, či pro zadarmo Office kancelář.
Není to podvod a tazatel asi nemyslel přímo email. A pokud neodsouhlasí, nedostane se třeba na You Tube a jinam.
Mám na PC většinou jen licenci bez zřízení účtu microsoft. Jediný PC mám s tímto účtem kvůli rodičovské kontrole - a tam mi právě přišel tento mail.
Předpokládám, že běžný uživatel bez registrace nebude nijak omezen, ale zatím je to ve hvězdách. Je zřejmé, že je vše legální. Upravují podmínky a vy máte na výběr. Chcete nebo nechcete - když ne, máte právo nepoužívat windows.
To je vše.
@ataja1946 doplněno 06.04.21 13:43: Děkuji, ale pořád jsem se nedověděla, jak zjistím, jestli něco od Moicrosoftu používám.
1. Zeptejte se na podpoře Microsoft. Zde v diskusi asi nikdo nemůže znát Vaše soukromé užívání.
2. Nepoužíváte Microsoft Windows? Já například neužívám, mám distro Linux-u Ubuntu.
3. Pokud ano, při instalaci Windows jste možná nastavili přihlašování pomocí účtu Microsoft + cloudové služby Microsoft místo klasického místního účtu a tím znají Vaši mail-adresu při instalaci uvedenou. Zde je popis: pcworld.cz/...
4. Podpobných možností je spousta neb firma Microsoft kupuje firmy i se svými zákazníky jako například Skype a jiné podobné, takže získá Vaše údaje. Nebo jste mohla mít mobil od nich, horní konzoli Xbox...
Toto mám na notebooku a objeví se Google. V mobilu žádný start není a kupodivu když otevřu v nastavení účty ta, tam mám Google, když otevře gmail, tak tam mi pořád chodí zprávy z Microsoftu
Gmail můžete užívat kdekoliv - mobil či počítač. U programů jako Skype a podobných nezáleží na jakém zařízení je používáno.
Odhad. > Výše jsem uvedl v bodu 3. Mohla být provedena instalace Windows na notebooku první možností jako "přihlašování pomocí účtu Microsoft", v ní je při instalaci vyžádána mail-adresa, mohla být zadána Vaše Gmail adresa a tím ji Microsoft zná.
Nebo obdobně můžete být uživatelem Skype, který rovněž vyžaduje mail adresu (nebo jiného jejich programu od Microsoft). Skype rovněž patří Microsoft. A vy jste uvedla adresu Gmail.
Také jsem to dostal. Neklikal jsem na to.
Vysvětlení smlouvy o poskytování služeb
Dobrý den,
tento e-mail jsme vám poslali, protože aktualizujeme Smlouvu o poskytování služeb společnosti Microsoft, která platí pro jeden nebo více vámi používaných produktů či služeb společnosti Microsoft. Tyto aktualizace provádíme s cílem vyjasnit naše podmínky a zajistit, aby pro vás byly i nadále transparentní, a také proto, abychom mohli zahrnout nové produkty, služby a funkce společnosti Microsoft.
Smlouva o poskytování služeb společnosti Microsoft je smlouva mezi vámi a společností Microsoft (nebo některou z jejích afilací), která upravuje vaše používání online produktů a služeb společnosti Microsoft pro spotřebitele.
Úplnou Smlouvu o poskytování služeb společnosti Microsoft si můžete přečíst zde. Další informace o těchto aktualizacích naleznete také na stránce Nejčastější dotazy zde, včetně přehledu nejvýznamnějších změn. Aktualizace Smlouvy o poskytování služeb společnosti Microsoft vstoupí v platnost 15. června 2021. Pokud budete naše produkty a služby používat i po 15. červnu 2021, vyjadřujete tím souhlas s aktualizovanou Smlouvou o poskytování služeb společnosti Microsoft.
Pokud nesouhlasíte, máte možnost přestat produkty a služby používat a zavřít svůj účet Microsoft předtím, než tyto podmínky vstoupí v platnost. Pokud jste rodič nebo zákonný zástupce, odpovídáte za používání produktů a služeb společnosti Microsoft vaším dítětem nebo nezletilou osobou, a to včetně nákupů.
Děkujeme, že používáte produkty a služby společnosti Microsoft.
Smlouva o poskytování služeb společnosti Microsoft >
Prohlášení společnosti Microsoft o zásadách ochrany osobních údajů >
Nejčastější dotazy >
Tento e-mail jsme odeslali z poštovní schránky, která není sledovaná.
Prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů
Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052 USA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.