Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení nových podmínek užívání účtu Microsoft

Od: aja1946® odpovědí: 9 změna:

Přišel mi email mi p nutnost potvrzení nových podmínek užívání účtu Microsoft, jsem naprostý laik, v podstatě jsem u toho nic nevyčetla, jediné co mne zaujalo je, že při delším neužívání účtu se účet zruší. a při nepotvrzení nebudu mcoi používat produkty.

1. Bohužel vlastně nevím, co učet Microsoftu je, k čemu slouží a co je na něj vázané v mobilu či notebooku a co by případně zmizelo při jeho zrušení, jaké jsou to ty produkty.

2. Jistě někdo taktéž podobný mail dostal, takže se ptám, zda je tam něco závažné a zda to mohu potvrdit..

Děkuji za polopatickou odpověd.

doplněno 06.04.21 13:43:

Děkuji, ale pořád jsem se nedověděla, jak zjistím, jestli něco od Moicrosoftu používám.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podvod, nevšímat si, sociální manipulace. Nic se nezruší i kdyby byl. Microsoft nic nerozesílá. U Microsoft můžete mít účtů i více. Nic tomu nebrání. Například Microsoft OneDrive pro zálohování údajů, nebo na fórum, či pro zadarmo Office kancelář.

Není to podvod a tazatel asi nemyslel přímo email. A pokud neodsouhlasí, nedostane se třeba na You Tube a jinam.

qwert
1) Pokud to přišlo mailem, je to podvod.
2) I kdyby to nebyl podvod, tak podmínky Microsoftu nemají žádný vliv na používání ne-Microsoftích služeb jako Youtube.

hodnocení

1x

Mám na PC většinou jen licenci bez zřízení účtu microsoft. Jediný PC mám s tímto účtem kvůli rodičovské kontrole - a tam mi právě přišel tento mail.

Předpokládám, že běžný uživatel bez registrace nebude nijak omezen, ale zatím je to ve hvězdách. Je zřejmé, že je vše legální. Upravují podmínky a vy máte na výběr. Chcete nebo nechcete - když ne, máte právo nepoužívat windows.

To je vše.

hodnocení

1x

@ataja1946 doplněno 06.04.21 13:43: Děkuji, ale pořád jsem se nedověděla, jak zjistím, jestli něco od Moicrosoftu používám.
1. Zeptejte se na podpoře Microsoft. Zde v diskusi asi nikdo nemůže znát Vaše soukromé užívání.

2. Nepoužíváte Microsoft Windows? Já například neužívám, mám distro Linux-u Ubuntu.

3. Pokud ano, při instalaci Windows jste možná nastavili přihlašování pomocí účtu Microsoft + cloudové služby Microsoft místo klasického místního účtu a tím znají Vaši mail-adresu při instalaci uvedenou. Zde je popis: pcworld.cz/...

4. Podpobných možností je spousta neb firma Microsoft kupuje firmy i se svými zákazníky jako například Skype a jiné podobné, takže získá Vaše údaje. Nebo jste mohla mít mobil od nich, horní konzoli Xbox...

hodnocení

Toto mám na notebooku a objeví se Google. V mobilu žádný start není a kupodivu když otevřu v nastavení účty ta, tam mám Google, když otevře gmail, tak tam mi pořád chodí zprávy z Microsoftu

Gmail můžete užívat kdekoliv - mobil či počítač. U programů jako Skype a podobných nezáleží na jakém zařízení je používáno.

Odhad. > Výše jsem uvedl v bodu 3. Mohla být provedena instalace Windows na notebooku první možností jako "přihlašování pomocí účtu Microsoft", v ní je při instalaci vyžádána mail-adresa, mohla být zadána Vaše Gmail adresa a tím ji Microsoft zná.

Nebo obdobně můžete být uživatelem Skype, který rovněž vyžaduje mail adresu (nebo jiného jejich programu od Microsoft). Skype rovněž patří Microsoft. A vy jste uvedla adresu Gmail.

hodnocení

0x
Tak je lepší než Google, protože tolik nešpízuje. Je na vás, co si vyberete.

guma
hodnocení

0x

Také jsem to dostal. Neklikal jsem na to.

Vysvětlení smlouvy o poskytování služeb

Dobrý den,

tento e-mail jsme vám poslali, protože aktualizujeme Smlouvu o poskytování služeb společnosti Microsoft, která platí pro jeden nebo více vámi používaných produktů či služeb společnosti Microsoft. Tyto aktualizace provádíme s cílem vyjasnit naše podmínky a zajistit, aby pro vás byly i nadále transparentní, a také proto, abychom mohli zahrnout nové produkty, služby a funkce společnosti Microsoft.

Smlouva o poskytování služeb společnosti Microsoft je smlouva mezi vámi a společností Microsoft (nebo některou z jejích afilací), která upravuje vaše používání online produktů a služeb společnosti Microsoft pro spotřebitele.

Úplnou Smlouvu o poskytování služeb společnosti Microsoft si můžete přečíst zde. Další informace o těchto aktualizacích naleznete také na stránce Nejčastější dotazy zde, včetně přehledu nejvýznamnějších změn. Aktualizace Smlouvy o poskytování služeb společnosti Microsoft vstoupí v platnost 15. června 2021. Pokud budete naše produkty a služby používat i po 15. červnu 2021, vyjadřujete tím souhlas s aktualizovanou Smlouvou o poskytování služeb společnosti Microsoft.

Pokud nesouhlasíte, máte možnost přestat produkty a služby používat a zavřít svůj účet Microsoft předtím, než tyto podmínky vstoupí v platnost. Pokud jste rodič nebo zákonný zástupce, odpovídáte za používání produktů a služeb společnosti Microsoft vaším dítětem nebo nezletilou osobou, a to včetně nákupů.

Děkujeme, že používáte produkty a služby společnosti Microsoft.

Smlouva o poskytování služeb společnosti Microsoft >

Prohlášení společnosti Microsoft o zásadách ochrany osobních údajů >

Nejčastější dotazy >

Tento e-mail jsme odeslali z poštovní schránky, která není sledovaná.

Prohlášení o zásadách ochrany osobních údajů

Microsoft Corporation, O‍ne Mi‍crosoft Wa‍y, Redm‍ond, WA 98052 U‍SA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]