Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna Windows?

Od: renehradni odpovědí: 20 změna:

Lze vyměnit v NTB Windows 7-místo něj Windows 10 a vyplatí se to?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Lze to vyměnit, lze dát desítky vedle sedmiček.
Jestli se to vyplatí či nikoliv, to ti nikdo nepoví. To musíš zjistit sám.
Mě po přechodu na desítky neustálé problémy, hlavně s aktualizacemi, vrhly do náručí Linuxu a jsem maximálně spokojen.

jm
hodnocení

5x
Pokud nepotřebujete změnu kvůli bankovnictví, nechte W7.
tomas11*

mohu se zeptat které bankovnictví vám na Win7 nefunguje?

A aktualizace na Win7 (zabezpečení a pár jiných ) stále chodí.

hodnocení

3x

Nevím, co si od toho slibujete, ale za sebe říkám, že zatím rozhodně nehodlám dát pryč služební NTB s W7, i kdzž mi firma už několkrát nabízela nový s W10. Jenže já potřebuji noťas na práci, tedy stabilní, ne abych u zákazníka křísil nepovedené desítky...

hodnocení

2x
Jsou lidi co se dušují že jim desítky na starém křápu běží lip než jim chodily sedmy. Podle mě je to ale pustá propaganda. Po těch desítkách / stovkách aktualizací které win 10 od svého uvedení na trh dostaly už tam pro starý hardware nemůže být dost kapacit. HW nároky jsou už zkrátka někde jinde. Manželka dostala v práci jeden takový poklad se 4GB RAM běžící na win10 a furt se u toho rozčiluje. Není divu když si systém na prázdno bere 3GB pro sebe a při práci ještě víc. Když to delší dobu nepotřebuje na práci, dávám do toho druhý hard-disk s instalovaným Linuxem a je to sakra poznat.
Samozřejmě by to vyřešil dualboot i bez přehazování disku ale při inventarizaci by chlap co se jim stará o počítače prskal že se mu do toho něco instalovalo tak to řeším výměnou celého disku. Stejně se mi válí v šufleti.

gordon
hodnocení

2x

win 10 je sra*ka, porad same problemy, jejichz resenim stravi clovek pul dne a stejne je nevyresi...je to bordel nejvyssi. Mam to tak maximalne na hry...jinak jedu hlavne na Linux mint a spokojenost zatim...

kicune*
hodnocení

2x

Samozřejmě to lze. W10 je momentálně nejnovější a nejmodernější systém od MS, který je pravidelně záplatovaný a intenzivně se na něm pracuje.
I když byl W7 nejlepší systém v historii MS, tak dnes už není bezpečný a tento trend se postupem času bude jen prohlubovat. Dřív nebo později stejně přejdete na W10. Tak proč to neudělat teď, když se W10 dá stále aktivovat zdarma, pokud máte W7?
Pravda, občas bývají u W10 problémy s aktualizacemi, sám jsem kritik aktualizační politiky MS. Ale s trouchou chytrosti a znalostí se dá vše vyřešit. Případně se aktualizace dají úplně vypnout a spustit je až když se vám to hodí.

To, že se na něčem ,,intenzivně pracuje´´ ještě neznamená, že to je v dobrém stavu. Na D1 se už leta intenzivně pracuje a přesto by si člověk místy překousl jazyk, že...

Jinak Váš názor slýchám dost často, zejména z úst různých ,,ajťáků´´ - dříve nebo pozděj musíte přejít . Ale prdlajs. Představte si, že ještě desítky mých zákazníků mají CNC se systémem W95-98. Normálně fungují. Těch, co mají XP, bych se asi nedopočítal. W7 jsou u nás taky mraky Bohužel - letos už výrobce přechází také na W10 se všemi průvodními veselostmi - zamrzání systému, pomalé nabíhání, nestabilita atd atd

Jinak vypnout aktualizace ve Windows Update je naprostá samozřejmost a nezbytnost

nickys

No ono neco jineho je ridit CNCcko a pouzivani PC pro beznou cinnost. Vase argumentace je naprosto mimo. Souhlas s kicune, prechod na desitky hned. I kdyz maji sve mouchy, zdaleka ne tak tragicke jak popisujete.

Promone, chápupu co tím chceš říct, ale ono je opravdu něco jiného dělat servis speciálních zařízeních a něco jiného uživatelské stanice. Doma si měj co chceš, ale ve firmě kde budeš mít desítky až stovky stanic tak to je jiné kafe.
Mimochodem, většina průserů na sítích má společné i to, že šlo často o nezáplatované OS- jasně ne jen o to, vždy je to souhra více věcí.
P.S. taky máme v práci XPčka, ale ne na úživatelských stanicích, to samé u vypnutých update na Win10.

No jo - když já mám křišťálovou kouli na garančce, proto jsem nedokázal odhalit, že tazateli jde o update pracovní stanice v startegicky důležité instituci...*smich*

Ale vážně - nehodlám se tu přít, nejsem IT, jsem jen obyčejný uživatel s denními zkušenostmi s provozem různých PC. Proto jsem předpokládal, že jde o běžný domácí počítač, kde bych si já rozhodně W10 namísto W7 nedal.

BTW - trošku odlehčení - doma mám asi 6 PC a koukám, že zrovna odpovídám z NTB Lenovo R61i, je starý jaxviňa a co myslíte? Jede na XP *smich*. Už dloooouho jede bez problémů na XP - jen větrák už škvrká, ale to asi nevyřeší ani nový Widle...

jozinko
hodnocení

2x

Win10 je úbohosť, zaťažuje HW, naťahuje balast.

Kto sa chce učiť, nech prejde na nejaku dist. Linuxu,

alebo nech ostane na win7.

jirik50*
hodnocení

0x

mám 2 NTB Dell, na jednom sedmičky, na druhém desítky. Ty desítky (možná to neumím nastavit) jedou jak želva, starší kus se sedmičkama švihá jak mladík. Jenže 7 už nemají podporu. Přesto dělám vše na sedmičkách

No tohle je super odpověď :) nastavovat není nic potřeba. Spíš porovnávání nějaké blbostí a nebo klidně hw problém.
Tvé srovnání- mám dvě Škodovky, jedná jezdí jako ďas a druhá je líná...jedno je litrový Fabie a druhý Octavia RS...
No.. Jenom jestli ty umíš číst. On píše že má dva staré notebooky. Takže dvě staré škodovky se stejně líným motorem akorát že jedna má staré osvědčené pneumatiky vzoru XP a na tu druhou někdo narouboval gumy z traktoru které jsou pro to auto úplně nevhodné.

kicune*

Pámbu ví jestli jsou ty osvědčený pneumatiky nafouknutý. Bo můžou být osvědčený jak chcou, ale s prázdnýma osvědčenýma pneumatikama bude ta Fábie ještě línější, než s těma od traktoru. A ani nemluvím o zničeném hardware ...

daniela1

@totak, "2 NTB Dell", "starší kus se sedmičkama", o jejich konfiguraci a HW specifikaci ani slovo. Ať zůstaneme u aut, analogie (novějšího) 1.0 MPI na nových neznačkových pneumatikách a s naloženým autem, ve srovnání se (starším) 1.8T na starých prémiových pneumatikách a s prázdným autem? ;)

jirik50*

maverick promiňte že jsem se zapojil

@totak

Fakt? To asi neumím, protože to nepíše ;) Píše jen o starším kusu (tedy jeden z nich), což je taky nic neříkající definice (a starší neznamená, že musí být HW horší).

@jirik50

Nechápu...kdybys raději upřesnil co jsi napsal tak bys udělal lépe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]