Nejste přihlášen/a.
Lze vyměnit v NTB Windows 7-místo něj Windows 10 a vyplatí se to?
Samozřejmě to lze. W10 je momentálně nejnovější a nejmodernější systém od MS, který je pravidelně záplatovaný a intenzivně se na něm pracuje.
I když byl W7 nejlepší systém v historii MS, tak dnes už není bezpečný a tento trend se postupem času bude jen prohlubovat. Dřív nebo později stejně přejdete na W10. Tak proč to neudělat teď, když se W10 dá stále aktivovat zdarma, pokud máte W7?
Pravda, občas bývají u W10 problémy s aktualizacemi, sám jsem kritik aktualizační politiky MS. Ale s trouchou chytrosti a znalostí se dá vše vyřešit. Případně se aktualizace dají úplně vypnout a spustit je až když se vám to hodí.
To, že se na něčem ,,intenzivně pracuje´´ ještě neznamená, že to je v dobrém stavu. Na D1 se už leta intenzivně pracuje a přesto by si člověk místy překousl jazyk, že...
Jinak Váš názor slýchám dost často, zejména z úst různých ,,ajťáků´´ - dříve nebo pozděj musíte přejít . Ale prdlajs. Představte si, že ještě desítky mých zákazníků mají CNC se systémem W95-98. Normálně fungují. Těch, co mají XP, bych se asi nedopočítal. W7 jsou u nás taky mraky Bohužel - letos už výrobce přechází také na W10 se všemi průvodními veselostmi - zamrzání systému, pomalé nabíhání, nestabilita atd atd
Jinak vypnout aktualizace ve Windows Update je naprostá samozřejmost a nezbytnost
No ono neco jineho je ridit CNCcko a pouzivani PC pro beznou cinnost. Vase argumentace je naprosto mimo. Souhlas s kicune, prechod na desitky hned. I kdyz maji sve mouchy, zdaleka ne tak tragicke jak popisujete.
No jo - když já mám křišťálovou kouli na garančce, proto jsem nedokázal odhalit, že tazateli jde o update pracovní stanice v startegicky důležité instituci...
Ale vážně - nehodlám se tu přít, nejsem IT, jsem jen obyčejný uživatel s denními zkušenostmi s provozem různých PC. Proto jsem předpokládal, že jde o běžný domácí počítač, kde bych si já rozhodně W10 namísto W7 nedal.
BTW - trošku odlehčení - doma mám asi 6 PC a koukám, že zrovna odpovídám z NTB Lenovo R61i, je starý jaxviňa a co myslíte? Jede na XP . Už dloooouho jede bez problémů na XP - jen větrák už škvrká, ale to asi nevyřeší ani nový Widle...
mám 2 NTB Dell, na jednom sedmičky, na druhém desítky. Ty desítky (možná to neumím nastavit) jedou jak želva, starší kus se sedmičkama švihá jak mladík. Jenže 7 už nemají podporu. Přesto dělám vše na sedmičkách
Pámbu ví jestli jsou ty osvědčený pneumatiky nafouknutý. Bo můžou být osvědčený jak chcou, ale s prázdnýma osvědčenýma pneumatikama bude ta Fábie ještě línější, než s těma od traktoru. A ani nemluvím o zničeném hardware ...
@totak, "2 NTB Dell", "starší kus se sedmičkama", o jejich konfiguraci a HW specifikaci ani slovo. Ať zůstaneme u aut, analogie (novějšího) 1.0 MPI na nových neznačkových pneumatikách a s naloženým autem, ve srovnání se (starším) 1.8T na starých prémiových pneumatikách a s prázdným autem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.