Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr notebooku za 15-20K, dva konkrétní modely i7 a AMD

Od: ladis* odpovědí: 16 změna:

notebooky.heureka.cz/...

Co říkáte na tento notebook za 15000 Kč? Případně na ty eshopy (které nejsou plátci DPH, takže neprodají ani za mega)?

HP 250 G7 175T3EA - v této konfiguraci:

Základem notebooku je čtyřjádrový procesor Intel Core i7-1065G7, pracující na frekvenci 1,3 GHz, doplněný 8 GB operační paměti. Vybaven je 15,6" matným displejem s Full HD rozlišením 1920 x 1080 bodů. Obrazová data má na starosti integrovaná grafická karta Intel Iris Plus G7. Pro data je k dispozici SSD disk s kapacitou 256 GB.

Je to nejlevnější model s i7 (15 Watt), a vyšší řada ntb s Intel Core i9 začíná na 50000 Kč!

Pravda, tento s AMD za 17000 je nyní TOP1 na heurece: notebooky.heureka.cz/...

a CPU výkon je skoro dvojnásobný (viz příloha) - výkon stejný jako M1 od Applu, ale jeho AMD Ryzen má 3 násobný příkon (45W) a nemá optickou mechaniku :( Takže to ho u mě diskvalifikuje, nechápu jak může s podobnou baterkou mít srovnatelnou výdrž? A strach mám z hlučnosti větráků!

Výběr notebooku za 15-20K, dva konkrétní modely i7 a AMD

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

0x
Za mne ryzen
jm
Topí ty NTB, které nemají pořádné větrání. Nové verze mají často desetinu z původních mřížek k větrání a navíc s filtrem z molitanu. Po čase se zanese a topí každý.

hodnocení

0x
Za mne také Ryzen.
ladis*
hodnocení

Kvuli vykonu anebo čemu přesně? Je to 15000 vs 17000 bez opticke mechaniky, tak zda to topeni a ten vykon stoji za to/na co ho vyuzit... Je tam misto opticke mechaniky samostatna grafika GTX 1650 (dalsi spotreba navic), kterou teda nevim, k cemu vyuzit (mimo her - nejaky napady?).ps: mam tu intel Atom (2W) z roku cca 2009 s Win7 a netbook slape spolehlive dodnes a bez cisteni vetraku! Obavam se, ze takovy maraton by nejaka 45W topna deska nedala ani z poloviny, ze by vyschly kondiky nebo se uvaril atp.
Ano, kvůli výkonu.
AMD je dnes téměř ve všem lepší než spící Intel (ano, dříve to bylo naopak, to je život). Ženě jsem koupil NB s Ryzenem 7 4700U a jeho výkon je daleko vyšší než PC s AMD FX8350 co mám v práci. Syn má v PC Ryzen 5 5600X a také neskutečný procesor.
Optickou mechaniku jsem v práci ani doma nepotřeboval asi 10let (ale v PC ji mám), takže to pro mne není žádné dilema.

hodnocení

0x
Btw ten intel ma 4 jádra, amd 6 jader, to jen k té spotřebě. Optická mechanika by byla pro mě zbytečná. Za me amd, aspoň to má 512GB Ssd. Ale nevím jestli bych za to dal ty peníze.
ladis*
hodnocení

1) Ze ma AMD o 50% vice jader / vykonu u me neospravedlnuje jeho 300% spotrebu energie (45 W) , kdyz Apple M1 ma uplne stejne vykonu a spotrebu take jen 15W (a tusim ze dokonce jen pasivni chlazeni - zadne vetraky)...

Mate nekdo skusenost, jak ten RYZEN pracuje? Tedy kdy se spinaji ty 2 vetraky a jak je to hlucny pri normalni praci? Prave z toho rozdilu spotreby mam strach, ze to bude topit a hucet treba i jen pri prehravani videa, videohovorech apod.

2) Nene, ten Ryzen za (od) 16990 Kč ma take jen 256 GB SSD tedy uplne stejne jak intel.

512 GB & 16 GB RAM verze Ryzenu stojí od 18990 Kč.

Jestli chcete x86 a windows tak na spotřebu m1 zapomeňte. Nemá cenu se dívat na m1. Porovnání vlastnosti amd a Intelu ve stejném tele notasu je na youtube spoustu. Já jsem osobně spíš na straně amd. Čili budu li mít na vyber dvě stejne zápalky, jedny od Intelu a druhé od amd, beru amd.

hodnocení

0x
Jsem taky za ryzen. A jen tak mimochodem, srovnávat drahý apple s levným noťasem je dost mimo. Jinak externí mechanika stojí dnes pakatel...
ladis*
hodnocení

Tak POZOR! Srovnava se pouze 2 levne notasy s i7 vs. AMD Ryzen 5 !

CPU Apple M1 je v tabulce jen jako dukaz, ze lze vyrobit stejne vykonny CPU (skoro 15 tisic bodu) jak AMD, ale s pouze 15W prikonem jako i7 a jeste bez aktivniho chlazeni! Apple notebook fakt nechci. Vykon M1 je pak na urovni i9, ktery ovsem uz take bere 45W. Takze Apple tady predvedl husarsky kousek.

V tom AMD notebooku misto opticke mechaniky zabira evidentne ta gaficka karta...

Muzes objasnit proc preferovat AMD? Jen kvuli vykonu nebo jak vyuzijes tu gafarnu jinak, nez na hry? Tezit ethereum na tom je blbost.

hodnocení

0x

Preferuji Intel už řadu let. Nízká spotřeba a skoro netopí. V notebooku klíčové vlastnosti.

Přetápějící AMD s vysokým výkonem v notebook je cesta dřív nebo později k reballu.

doplněno 05.04.21 01:27:

Taky preferuji nvidia+intel.

joudic*
za me amd uz nikdy, bejvavalo okolo 2000 (athlon) .. adobe, 3d, cad, strih videi atd = intel + nvidia cuda

Já mám teda jiné zkušenosti, dell rada latitude, vždy nějaký intel, teď poslední co mám je 4jadro. V zátěži topí, větrák jede. Provozni vlastnosti budou +- stejný jak s intelem tak s amd.

Fujitsu i3 a netopí. Větrák zapne občas na pár sekund. Ani o něm nevím.

kicune*
hodnocení

0x

No máte tu krásné rady, to se cení :) Jen chci říct, že bych vám pane ladis asi poradit dokázal, ale nechci. A to vzhledem k tomu, co zde na poradně předvádíte za trolling.

No nic, já jen abyste se mnou nepočítal. Mějte se. *uf*

ladis*
hodnocení

Jo diky to se ceni, takova uprimnost :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]