Obnova počítače - prostředí pro obnovení nejde najít
Od:petrdarebnyodpovědí:13změna:
Zdravím, prosím vás jsem zoufalí už ... Chci si obnovit počítač do továrního nastavení a pokaždé mi to ukáže tohle. Hledám všude nějakou radu ale normálně marně. Třeba je to pro někoho jednoduché ale já to fakt nechápu, proto se obracím na vás. Prosím o jakoukoliv radu a moc vám předem děkuju.
Asi to nemůže najít zálohu na skrytém oddílu HDD. Stáhnul bych obraz Win 10 ze stránek Microsoftu, udělal si bootovací flešku a provedl čistou instalaci Windows. Jako výhodu vidím, že to nebude zatížený tunou balastu, co je v každý tovární instalaci.
petrdarebny
Děkuju vám za informace! Když se pokusím něco stahovat nebo aktualizovat píše mi to že mám málo místa. To právě vůbec nechápu proto chci restartovat celý počítat jeslti se něco změní. Nechápu to, přitom mám na místním discu (c 29,7 GB a na druhém discu (D mám 298 GB . Prostě když jsem stahoval třeba nějakou hru která měla např: 8 GB? Tak mi to psalo že mám málo místa? Prostě tomu asi nerozumím :D .. proto chci restartovat PC jeslti to pomůže ale? To nejde páč to chce nějaké media? A kdyz udělám to co mi píšete tak hele...
alennn
Vždyť máte na disku C pouze 5,56 GB volného místa, podle fotky.
petrdarebny
No to já vím, ale jeslti jsem to převedl v nastavení na (D) tak proč to chce pořád místo na (c) ..
C: je plné, zatímco D: prázdné. Jestli se jedná o jeden disk, tak ho někdo takto rozdělil. A asi to nevyhovuje, tak je potřeba to rozdělit jinak. Buď D: úplně zrušit a C: zvětšit na celý disk, nebo D: zmenšít a do uvolněného prostoru zvětšit C:.
A je lepší, když to bude dělat někdo, kdo tomu trošku rozumí, což autor dotazu pravděpodobně není. Neboť to může skončit přeinstalací všeho (což někdy bývá nejrychlejší ale i nejlepší, protože se tím odstraní spousta malware a zbytků starých instalací).
petrdarebny
Děkuju za info. No až takhle to asi určitě neumím :D ... Myslel jsem že to je úplně jednoduché jako vždycky prostě, restartovat celý pc a můžu jed znova a budu tam mít více místa. Já jsem to chtěl udělat z důvodu jak jsem psal: když jsem chtěl Něco stáhnout tak mi to pořád psalo že mám málo místa? Což je blbost si myslím když tam mám na disku (D) tolik GB... i když to všechno převedl na něj tak furt to samé. Proto jsem si myslel že se mi to nějak zbláznilo tak jsem to chtěl celé restartovat a ono to nejde prostě. A já už nemůžu vymazat souborů disk (C) abych tam měl místo.. nejde to vymazat asi jsou to už důležité soubory... Neexistuje nějaké hlubší nastavení když se zapne počítač tak kliknout ma klávesnici něco? A pak v tom to dát do továrního nastavení?
riva
Pravým tlačítkem myši v liště na ikonu windows a vybrat "správa disků". No a tam můžeš chvíli koukat, jestli jde něco změnšit, aby se dalo C: potom zvětšit.
Př.tl. myši na disk C. Vlastnosti, vyčistit, vyčistit systémové složky, dlouho bude hledat. Odstranění aktualizace Windows další složky Uvolní počítám i 30gb
jm
Teď se dívám na ten nesmysl... Mít 30gb na céčku je totální blbost. Jestliže to je samostatným disk nějakého netbooku, rovnou bych řešil prodej . Nicméně nejprve bych doporučil zmíněné čištění, pak změnu velikosti disku podle kolegů
petrdarebny
Určitě zkusím! Děkuju moc za rady! .. Jinak asi je to blbost jak zmiňujete XD Já jsem ten počítač nedělal no tak nevím.. A jde to třeba nějak vyměnit? Že hlavní disk bude ten (D)? Kdyby mi to pořád nějak nešlo? Nebo mám něco koupit?
Jak jsem psal výše, stáhnul bych čistou instalačku Win10, udělal z toho bootovací flešku a nainstaloval komplet novej systém. Při instalaci zvětšit nesmyslně malý odíl C.
jm
Pro lepší rady je nutné znát podrobnosti o discích. Napište do Windows: správa disků a okno sem vyfotíte
jm
Nějaký postup je třeba zde pocitacezababku.cz/... Před akcí musíte zálohovat potřebné fotky nebo dokumenty mimo PC! Mohl byste o ně přijít nešikovností
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.