Dobrý den, často používám notebook svojí matky kvůli Office, protože já sám jej nevlastním na tom svém. Ovšem vzhled celého jejího notebooku mě doslova žere. Notebook je úplně celý pokažený, názvy souborů na ploše se nezobrazují správně, všechno začerněné. Plochy co by jinak byly bílé nebo tak jsou celé černé, to zahrnuje libovolné stránky na internetu + některé aplikace jako např Office kromě her které fungují v pořádku. Ještě tu mám jeden obrázek kde je vidět jak to vypadá u červeného křížku, ty pixely tam být nemají a slouží doslova k rychlému startu OCD. K tomu Office ještě dodám že se vůbec neukazují barvy textu - to znamená že ať máte barvu nastavenou jakkoliv, stejně ji uvidíte jako bílou, ale po tisku nebo v prezentaci to už bude barevné. To stejné při startu softwaru místo oranžové u PowerPointu naskočí černá i celé okno PowerPointu a ostatních aplikací jsou černé, doslova ta černá mi pije krev. Nechápu co s tím. Máma si toho z nějakého mě neznámého důvodu nevšimla což vážně nechápu, měla by si zajít k očnímu, ale ten notebook je kvůli tomu prakticky nepoužitelný. Potřebujeme poradit...
Zdá se mi podle té vrchní lišty Firefoxu a tray oblasti, jakoby v systému byl nastaven nějaký režim zobrazení s vysokým kontrastem, který používají lidé s vadami zraku. Podívejte se do nastavení Windows, jestli tam není nastaven takový režim. Třeba tady: support.microsoft.com/...
Proč myslíte? Nic pokaženého na tom nevidím. Všechno co popisujete je jen otázka nastavení Windows, případně jednotlivých programů. Vaší matce to tak zřejmě vyhovuje, nebo aspoň nevadí. Domluvte se s ní a s nastavením si s jejím souhlasem pohrajte Není to zas tak složité. Jestli nevíte jak, poraďte se s někým, kdo to umí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.