Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Některé aplikace nepřijímají sluchátka WIN 10

Od: pcmaniak® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

koupil jsem si nedávno nový notebook s Windows 10 a combo jackem 3,5 mm na sluchátka. Oproti předchozímu notebooku s Windows 7 mám ale trochu problém s připojením sluchátek. Programy jako Steam, hra CS:GO nebo VLC media player mi na novém notebooku nepřepnou zvuk do sluchátek, když je zapnu za běhu programu. Musím tedy program vždy vypnout a zapnout znovu, popřípadě vypnout program, vytáhnout sluchátka, znovu je zapojit a potom znova spustit program. Poté to funguje.

Zkoušel jsem i youtube videa na Chromu, a tam si třeba můžu zapojit a vypojit sluchátka kdy chci, a zvuk se mi vždy spolehlivě přepne jako to bylo obvyklé na Win 7. Ovladače jsem kontroloval, prý jsou aktuální. Jedná se o Realtek Audio ovladače.

Notebook mám krátce, cca 3 týdny. Moc si s tím nevím rady. Neměl by, prosím, někdo nějaký tip jak to uvést do normálu? Nebo je tohle na desítkách normální chování sluchátek?

NTB: HP Pavilion Gaming 15 (2021)

Předem díky za tipy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

nikdo?

doplněno 06.04.21 10:39:

.

hodnocení

0x

Půjčil bych si od kamaráda sluchátka a vyzkoušel, zda problém trvá.

hodnocení

Už jsem to zkoušel, je to pořád stejné.

Jinak, ty moje sluchátka jsou zcela v pořádku. Používám je běžně dál v jiných zařízeních bez problému.

Povaha problému je spíš softwarová (jakc funguje spolehlivě; např. v Chromu můžu zapojit/odpojit kdykoli) Na youtube je spousta případů, kdy mají lidé stejný problém právě třeba v CS:GO, ale neexistuje na to žádné univerzální řešení.

Zkoušel jsem aktualizovat/deaktualizovat ovladače zvuku i aktualizovat ovladače grafické karty (GeFroce GTX 1650), ale stav se nezměnil. Je to asi nějaká bug na WIN 10.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]