Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřívání notebooku a sekání při hraní

Od: nisios odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chtěl bych se vás zeptat mám notebook HP omen s grafickou kartou GTX 1060 Max-Q grafikou a mám sním problém s přehříváním ano já vím že notebook není na hraní že jsem si měl koupit stolní počítač ale koupil jsem si ho kvůli častého cestování .ale už od začátku co jsem si ho koupil byl strašně hlučný a přehříval se ale na reklamaci v Alze řekli že je vše v pořádku tak nevím . Můj kamarád má taky HP omen ale o dva roky starší a jede mu potichu a ladně tak mě zajímá kde je chyba k tomu se mi poslední dobou začínají kousat hry i když mám nízké detaily atd .. (předtím se to nedělo) .Budu rád za každou radu .

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Začal bych zjištěním, jestli vám nějaký softwarový bordel nevytěžuje systém. Další věc vyčištění chladiče a ventilátoru, dále přepastování kvalitní teplovodivou pastou. Pokud ani to nepomůže, potom přichází na řadu chladící podložka, která zlepší přísun vzduchu a zároveň ochlazuje spodek notebooku.
Samotná chladící podložka, pokud nefunguje správně chlazení notebooku, je jako řešit díru v bazénu tím, že budu pořád odpouštět vodu :)
samozřejmě tam patřilo dopouštět :)

hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém ale s jinou značkou.

Koupil jsem chladící podložku, udělal továrko a od té doby vše cajk :)

kicune*
hodnocení

0x

Notebook s touto grafikou je určený pro hráče.

Ale HP Omen není zrovna synonymem kvality co se týče herních notebooků. Tady bych sáhl spíše po jiné značce. Ale což, vaše volba.

Přehřívání může mít příčinu fyzickou, ale i softwarovou. V první řadě je třeba určit, jestli příčina není softwarová. Reinstalujte systém a nainstalujte nejnovější ovladače. Vyhněte se ovladačům staženým přes aktualizační kanál Windows. Správný postup je:
- instalace (reinstalace/obnova) systému s odpojeným internetem
- instalace ovladačů už předem stažených ze stránek výrobce
- připojení k internetu a aktualizace systému
- restart a otestování bezchybné funkce stroje
- instalace dalšího SW ...

Pokud se po tomto postupu bude notebook stále přehřívat, bude příčina nejspíš fyzická.

nas
hodnocení

0x
Sekani je dusledek throttlingu, tedy omezeni vykonu za ucelemnizsi generace tepla a Nasledneohrivani. Je trebasi o tom popremyslet komplexne
Zaprve napr snizit teplotuokoli [to ale v praxi moc nepujde, vyznam to ma vlete kdy jeste na nej pari slunxe]
2.zlpsit prenost tepla hardwarove{kontrolou chlazeni}, softwarove{neni nastaven profil vetraku ze ma omezene otacky?}
3.softwarovoblst
Nebezi neco napozadi?
I spatny driver ke grafice nebo spatnaaplkkace dokaze stejnou cinnost udelat za vice spalene energie
5.omezeni detailu,rozliseni
-zkoukni zda ma peevahu GPU alebo CPU
-vetsina dnesnich notebooku je prilis vykonnavtom. Smysluze nedokazi maximalni vykon nemezenedlouho jelkoz pri danem teeplnemvykonu by seteplota ustalila na 120°C treba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]