Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit opravdu pokud možno co nejjednodušší prográmek, který by mi zahesloval externí harddisk. Něco, co by se mně po jeho připojení zeptalo na heslo a teprve potom by mne pustilo dál (jako je to možné při přihlášení do Windows). Nepotřebuji nic složitého, je to jenom pro domácí nenáročné použití. Děkuji všem.
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
sid*
0x
Něco takového bohužel není možné. Pokud jde o ochranu dat zaměřte se spíše na hledání informací o"šífrování dat na PC". Podrobné informace naleznete např. na hulan.cz/blog/ite/...
kitaro
Díky za odpověď. Podívám se na ten TrueCrypt, to vypadá dobře. Ještě to ale srovnám s tím PGP o odkaz níže, co bude jednodušší. Nejsem zase až tak počítačově zručný, mám toho na sobě naloženo opravdu dost i z jiných oblastí, tak to budu muset ještě s někým zkonzultovat. Potřebuji, aby to bylo jednoduché a rychlé. Snad to bude vyhovovat. Ještě jednou díky moc.
kitaro
Včera jsme to nainstalovali. Ale pak jsme zjistili, že pokud ext. HDD připojím k jinému PC (ve kterém není TrueCrypt nainstalován), tak disk není vůbec detekován. Což je velký problém, disk nehodlám používat jenom na svém PC, ale i na jiných (kde pohříchu TrueCrypt instalován není). Ale řekl bych, že jsme něco udělali špatně - můžete znovu poradit, kde? Díky, Kitaro.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]