Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaheslování externího HDD

Od: kitaro odpovědí: 7 změna:
Potřeboval bych poradit opravdu pokud možno co nejjednodušší prográmek, který by mi zahesloval externí harddisk. Něco, co by se mně po jeho připojení zeptalo na heslo a teprve potom by mne pustilo dál (jako je to možné při přihlášení do Windows). Nepotřebuji nic složitého, je to jenom pro domácí nenáročné použití. Děkuji všem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sid*
hodnocení

0x
Něco takového bohužel není možné. Pokud jde o ochranu dat zaměřte se spíše na hledání informací o"šífrování dat na PC". Podrobné informace naleznete např. na hulan.cz/blog/ite/...
sid*
Omlouvám se, ten odkaz se nějak nepovedl. Tak znovu hulan.cz/blog/ite/...
sid*
A naposled hulan.cz/blog/ite/... pořád mi to tam přídává mezeru tak nevím. Grrr
kitaro
hodnocení

Díky za odpověď. Podívám se na ten TrueCrypt, to vypadá dobře. Ještě to ale srovnám s tím PGP o odkaz níže, co bude jednodušší. Nejsem zase až tak počítačově zručný, mám toho na sobě naloženo opravdu dost i z jiných oblastí, tak to budu muset ještě s někým zkonzultovat. Potřebuji, aby to bylo jednoduché a rychlé. Snad to bude vyhovovat. Ještě jednou díky moc.
kitaro
hodnocení

Včera jsme to nainstalovali. Ale pak jsme zjistili, že pokud ext. HDD připojím k jinému PC (ve kterém není TrueCrypt nainstalován), tak disk není vůbec detekován. Což je velký problém, disk nehodlám používat jenom na svém PC, ale i na jiných (kde pohříchu TrueCrypt instalován není). Ale řekl bych, že jsme něco udělali špatně - můžete znovu poradit, kde? Díky, Kitaro.

hodnocení

0x
ja bych na to sel pres PGP disk (free sifrovaci SW), ani nemusite mit externi disk. Staci si vyhradit misto na tom jiz soucasnem. Blbe je, ze max velikost = max. velikost souboru (XP = 2GB), ale tech"disku"tam muze byt i 50 :)
To misto se chova jako samostatny HDD.
kitaro
hodnocení

O tomto programu jsem již slyšel, podívám se na něj - viz výše. Děkuji Vám za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]