Dobrý den prý mého syna sledují ...Nevíte zda, když škola utvoří Microsoft účet synovi, který potvrdí přístup k úložištím atd.,jak na telefonu kam si stáhne aplikace, také i do počítače, jestli mu tím pádem, třeba správce správce nebo učitelé mají možnost nahlížet, jak do aktivity na internetu a co, kdo vyhledává během testů, tak i mimo ně či dokonce se může podívat na různé prezentace,(soukromé) Wordové dokumenty a fotografiie v synově telefonu či PC?
Vidím dvě varianty. Za prvé - synátor si z vás škaredě vystřelil a vodí Vás za nos. Za druhé - synátor uvěřil nějakému prostoduchému hoaxu a Vy ste na tom bohužel úplně stejně. Doporučuji si nějaké základy o dezinformacích a hoaxech počíst, na netu je toho spousta. Do budoucna sobě i synovi ušetříte spoustu problémů. Jinak k podstatě dotazu, pro méně chápavé - ano, je to totální blábol. Nikdo nějakého školáčka nemůže takto jednoduše špehovat.
anonymni357
V odpovedi mate jiste pravdu,ale uvedomujete si,ze formulace "neco precist,na NETU je toho spousta"je presne ten duvod,proc jednodussi jedinci tem pitomostem veri?Kdyz budete NECO k tomu na netu hledat,zobrazi se vam velka vetsina prave dezinformaci a lzi o vsem moznem!Lide vetsinou nejsou schopni rozlisit pravdu od tech tzv.hoaxu a nelze se tomu divit!Pro prumerneho cloveka je naprosty nesmysl hledat nejake PRAVDIVE informace na te zumpe,ktere rikate nett,protoze je NEPOZNA.Internet neni pro vetsinu lidi zdrojem informaci,ale cestou k degeneraci !
Oni se potřebují naučit sami chtít aktivně vyhledávat stěžejní informace. Protože zatím jen čekají, co jim přistane samo na displeji a tomu pak navíc bezmezně věří. V lepším případě ti lidé ze sebe jen udělají hlupáky bez špetky selského rozumu, v horším skočí na lep třeba nigerijskému mailu - ač je minimálně 20 let všude po netu plno upozornění na tento už z principu jasný podvod.
Neni problem pres xposed aplikaci(m) pristup omezit. Nebo do toho jit vplne palbe; operacni system iodéOS, /e/ Nebo pouzivat systemovy dns blokator(vcetne matchovani subdomen a cname backtrackingu) nebo uzir bromiteSYstemWebview. Nicmene to jw pro 1% zdatnych.
gumidku souhlasím, že Microsoft díry v zabezpečení občas má ( tak jako všichni, neznám systém, kde by nechodily nová zabezpečení ). Otázka je, proč by zrovna tady toho dotyčného synka někdo pracně špehoval? Vymyslel snad nové ekologické palivo do spal. motorů? Určitě ne, jen se mu nechce učit nebo zblbnul z konspiračních teorií na netu. Tohle mi říct doma dcera, tak se asi smíchy neudržím
K aktivitám na internetu a lokálně uloženým souborům Office přístup nemají. Jako admin ale můžu vidět historii přihlášení, získat plný přístup na uživatelův školní OneDrive (jede na SharePointu) nebo vidět zařízení, na kterých O365 používá. V Teams můžu vidět kdy a s kým si píše/volá, včetně IP adresy (tj. přibližné polohy) a použitého hardwaru. Asi je toho víc, ale já jsem zatím nic dalšího nepotřeboval, tak jsem to nehledal.
Já teda widle už roky nemám, ale není náhodou problém v tom, že ms.Opice mají variantu online účtu místo instalace v počítači? Pokud škola platí hromadnou licenci v té online verzi a dala mu heslo pro přístup, pak by do jeho profilu přístup mít mohla ale do jeho počítače doma samozřejmě ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.