Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přestal mi včera fungovat externí harddisk tenhle typ amazon.de/...
Je několik let starý, teď se vůbec nerozsvítí modré světlo, koupila jsem náhradní napájecí kabel a také se světlo nerozsvítí a počítač disk neregistruje. Nevíte někdo co s tím než to dám na diagnostiku? Přehled firem mám. Je tu nějaký odborník z Kladna, co by zjistil v čem to je a opravil to než oslovim předražené firmy?
S největší pravděpodobností "odešel"převodník USB - pevný disk (SATA?) uvnitř krytu. Pokud sundáte ten děrovaný kryt, uvidíte disk, který by se měl dát vytáhnout (ale mám obavu, že je tam upevněn šrouby, měl jsem podobný problém). V tom případě sundáte i protější kryt s konektory a zbytek pouzdra rozpůlíte. Tím se dostanete k HDD, který po vyndání a odpojení od zbytku elektroniky zkusíte buď v PC, nebo v dokovací stanici, zde pro SATA připojení. U vás typ boxu podle HDD.
Nebo tento, ale pozor, SATA. Na Alze najdete převodník pro oba typy HDD. Zkusím pohledat...
A pro oba typy HDD
Osobně používám univerzální dokovací stanici...funguje bezproblémově...
Možná by pro úplnou jistotu bylo dobrý, zkusit ten harddisk připojit ještě na jiném počítači. Je možný, že ten harddisk už nebude možné opravit a že ani nebude možné, "vytáhnout"z něj alespoň část dat.
Tady je odkaz na jeden článek k tématu :
Dobrý den, zkoušela jsem ext. harddisk připojit na notebooku a taky nejde. Ta modra kontrolka vůbec nesvítí, dá se prý otevřít krabička a připojit disk přes redukci sata, prý je možné, že je vadný konektor, umějí disk připojit dvěma dráty. Nemůžu nikde najít fotku jak to vypadá uvnitř, nemáte někdo? A postup jak to připojit rovnou po rozebrání. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.