Nejste přihlášen/a.
Pokud Windows a jen 2GB potom ani SSD nepomůže (a asi i je 32bit). Mám ověřeno.
V návodu je jak osazovat RAM a jakými.
Na filmy s kodekem H.265 (dnes už běžné) určitě ne. Snad Xvid či DivX.
10 let či více stáří se projevuje. Na brouzdáním netem či psaní OK. Tedy doporučuji, ponechat a nechat tímto dožít.
procesor se měnit nedá z 99% a pokud by to šlo, nepomůže to tak, abyste to poznal.
Takže SSD, ram a reinstalace - bude to zas nějaký rok stačit
nejsem si jist možností výměny - ale vidím na webech nějaké pokusy o upgr. tohoto cpu.userbenchmark.com/...
nemyslím si, že je to nutné - za mne- stačí SSD 256 a ramka z číny- investice max. 1500,-
Lenovo G500 má dva sloty pro DDR3 RAM. Rychlost je maximálně 1600MHz. Nelze kombinovat jiné rychlosti. Nebo lze, ale pokud ta 2GB jede na 1333MHz, tak i nově koupená 1600MHz se musí zpomalit zbytečně na rychlost té staré ramky a tedy obě pojedou blbě na 1333MHz.
Prostě se stáhne podle nejslabšího.
Na Windows 10 ideálně 8GB. Pokud nejsou finance, tak 4GB a příště další 4GB. Pochopitelně na 1600MHz.
Pokud finance jsou, tak osadit pouze jednu 8GB 1600MHz.
...
Dále osadit SSD SATA pevný disk 2,5palce. Ten notebook je zastaralý a SSD mu zvedne výkon více než dostatečně a budete spokojen.
Trendem kvality je Samsung a Cruzial. Používají kvalitní čipy Micron.
Rozhodně tedy osadit:
pokud větší disk, tak:
...
Zbytek je vesměs neupgradovatelný. Ale s tím, co jsem napsal bude velmi dobrý.
Starší procesory měli patice. Pak šlo měnit jako u stolních pc.
s tou rychlostí RAM je to v daném případě asi jedno - někdy jsou bazarové 1600 levnější než nižší rychlost - je to o nabídce a poptávce. smrtelník tu změnu nepozná.
Nebál bych se levných Patriot nebo Goodram SSD - mám odskoušeno asi 6 ssd a po 2-3 letech provozu stále ok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.