Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat HDD neformátovaný

Od: duseq* odpovědí: 11 změna:

Potřebuji z formátovaného disku udělat disk NEformátovaný. Nevíte jak na to?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odstraň z něho diskové oddíly :)

ok*

a já mám dotaz zda je nutné udělat fotmát HDD když ještě nebyl nikdy proveden?

třeba mi pomůže ten můj PC malinko opravit různé chyby, sem a tam mi vyskočí nějaká chybová hláška a stránka na netu mi rpostě zmizí a zůztane mi pouze tapeta monitoru s ikonami.Myslím si že tam nějaká chyba je asle nevím jak jej opravit.

Mám také v PC nainstalován CCleaner ale nevím jak s jeho pomocí to nějak opravit, děkuji za odpovědi

sondaw*

Myslím, že hodně záleží i na tom, jak dlouho nebyl formát dělaný (jak dlouho je počítač v provozu) a co všechno na PC děláš (instalace, časté odinstalace, stahování, surfování ap), jestli jsou problémy s počítačem takové, že by vyžadoval reinstalaci systému ap.

Jinak samotný CCleaner nestačí (podle mého), s ním vyčistíš PC od balastu jako jsou dočasné soubory, koš ap, opravíš chyby v registru...

Sama používám na pořádné čištění TuneUp Utilities, jinak bych doporučila jako další bud Spyware Terminator nebo Spybot Destroy, občas projedu počítač programem MalwareBytes Antimalware, také třeba Defraggler na defragmentaci, všechny programy najdeš např. na

www.rony.dobrodru/...

ok*

PC mám letos mu bude 6 let, a řeknu to tak, že kdyby měl můj PC ruce a nohy tak mě tak dobije a dokope,že by mě rodiče nepoznali.

Nejhorší byly začátky na PC to jsem ho dokázal jen zapnout a vypnout a ostatní jsem zkoušel tím způsobem že /šak co se může stát/

Zkrátka chtěl bych si ho dát úplně dopořádku, ale chtělo by to stejně tu RAMku, ale to téma je jinde

Tak to bude lepší provést kompletní reinstalaci operačního systému na čistý naformátovaný disk. Po těch letech je to velice rozumné řešení.

ok*

myslíte že to zvládnu sám?

veškeré důležité data z Pc mám zálohované na DVD

a také jsme slyšel že se dá při nové instalaci systému nějak vytvoři další disky, je to k nečemu dobré?
(stačí polopaticky vysvětlit)

a také jestli můžete mi napsat jak přesně postupovat při formátování disku? nemusím někde zadávat nějaké kódy nebo něco takového? nebo se PC při každém úkonu co mám provést ptá?

No raději si k tomu pozvi někoho zkušenějšího. Není to nic složitého (instalace ani formátování) ale poprvé a´t ti raději někdo pomůže.

Při instalaci se dají vytvořit "nové" disky rozdělení tohio stávajícího na několik logických jednotek. Při následné reinstalaci systému pak smažeš pouze ten, na kterém je systém a na těch dalších ti data zůstanou.

Při instalaci se tě průvodce zeptá, jestli chceš disky naformátovat a jak.

Pokud by disk nebyl naformátovaný, nic by se na něj nedalo zapsat! Pozor při formátování disku příjdeš o veškerá data na něm! Tvé chyby s formátováním nesouvisí.

stevo5*
hodnocení

2x

Tak ako píše spider + nezabudni zazálohovať doumenty, obrázky a pod... . Je tomu už 6 rokov, tak si prever či máš všetky inštalačky k tomu hardvéru ktorý máš v PC - matičná doska, zvukovka, myš, monitor, tlačiareň ... ... ... , prípadne si zožeň novšie ovládače na internete a až potom je na rade formátovanie, ako už bolo písané, najlepšie rovno z inštalačného CD Win.

Ak chceš rozdeliť HDD - tak najprv rozdelit, potom formátovať. Formátuj do NTFS. Po skončení formátovania začne automaticky inštalácia. Tiež doporučujem prizvať si niekoho skúsenejšieho.

ok*

jj, vše potřebné (fota,dokumenty) mám zálohované, ostatní CD k PC mám stále schované,nic mi nechybí.

a stím formátem, jsem si to chtěl zkusit sám abych se to naučil

No dobrá, jeden z postupů máš třeba tady:

xmaestro.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]