Nejste přihlášen/a.
Žádné celerony ani pentia... to jsou ošizené procesory, které jsou vždy pomalé. Ideálně min 8GB RAM... to jako filtr celkem stačí, protože ostatní komponenty k tomu jsou většinou vyvážené - kvalitní.
Ta jmenová ludra se nevyplatí. To je z bláta do louže.
Ale pokud hledáte kolem 3tis tak jo... o moc lepší nekoupíte, ale je to k ničemu.
Za necelé 3 tisíce jsem koupil HP elitebook 8440p s cpu i5 druhé nebo třetí generace, 4GB RAM DDR3, 320GB HDD, W7 64bit, kamera a ostatní vybavení, které uvádíš i ty. Pentium je málo, W10-32bit je k ničemu, nelze k němu použít více než 4GB RAM, 120GB HDD je málo, stejně i 3GB RAM.
Já jsem vyměnil za cca 500,-Kč (zČíny) RAM za 8GB a HDD za HDD 500GB s W10 64 bit, který jsem měl doma z kleklého starého NTB, a za 135,-Kč jsem ty W10 aktivoval legálně klíčem z ebaye. Neudělal jsem z toho dělo, ale na běžné použití v létě na chatě (proto jsem ho kupoval) je to úplně vyhovující stroj.
@clovicekdoma: To legálně není třeba ubírat. Stačí si přečíst tohle. A to jsem našel teď honem rychle, Na netu je toho více s odkazy na rozhodnutí Evropského soudního dvora.
Souhlas se vším , tohle je nejlepší cesta ale né všichni si s ní poradí. A ještě bych tam ubral to legálně.
Satame
uvedená činost firmy je v pořádku nevidím tam nikde konkretní ceny licencí , ale většinou se nepohybují za 100kč za licenci , nicméně vy si z Ebay nebo z aukra v 99 procentech případů nekupujete druhotnou licenci která byla určena znovu k prodeji. To že to tak dělá každý včetně mně neznámená že je to legální , vyjde to na stejno když si ten klíč najdete volně na internetu a nemusíte platit ani těch 80kč.
viz třeba lupa.cz/...
dá se k tomu dohledat mnohem více podrobnějších článků , včetně judikátů.
@clovicekdoma, s "řediteli zeměkoule"se snad ani nemá cenu bavit a něco jim vysvětlovat. Co oni by přece komu vysvětlovali, jsou to druhotné licence, všechno je legální za setinu ceny a funguje to tak už od Windows 7, přece.
Skutečných druhotných licencí se to samozřejmě netýká, ty jsou legální a v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.