Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S výběrem Notebooku

Od: ah* odpovědí: 9 změna:
Čauky lidi chtěl bych se zeptat na Notebooky.
Na jaký parametry bych mněl koukat?
Uvedu příklad mám doma jeden má v sobě 60Gb hdd,, 1.9 rychlost procesoru. To znamená zapínání trvá 5 minut, nedostanu se na internet a každej krok co udělám z miskou trvá 5 minut hi.
Tak koukám na Bazoši a všichni tam prodávají že jsou ty jejich nejlepší tak sem chtěl právě vědět na co koukat.
Nejde mi o Notebook na hry spíš na youtube, freefilmy a takový věci aby jely bez seknutí.
Procesor Pentium T4200 2,00 Ghz
LCD 17 1440X900
Windows 10 -32 bit
Mobile Intel GMA 4500
HDD 120 GB
Ram 3 Gb
USB , DVD mechanika ,kamera , numerická klávesnice ,Bluetooth.
Baterie nějakou kapacitu má adaptér součástí.
Za tohle chce pan 3000kč jde to?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Žádné celerony ani pentia... to jsou ošizené procesory, které jsou vždy pomalé. Ideálně min 8GB RAM... to jako filtr celkem stačí, protože ostatní komponenty k tomu jsou většinou vyvážené - kvalitní.

Ta jmenová ludra se nevyplatí. To je z bláta do louže.

Ale pokud hledáte kolem 3tis tak jo... o moc lepší nekoupíte, ale je to k ničemu.

hodnocení

2x
Jen pro představu, za co chce prodávající nekřesťanské 3000. Máti má nb asi 10let, stál tehdy jen deset tisíc. Stejný procesor, 3gb, hdd 500gb, pravda jen 15" lcd. Jako youtube ta tom spustíš jen s vypětím procesorových sil, celkově se to bude hodně zadýchávat. Tu cenu konkrétní nabídka rozhodně nemá. Už ty levné nové chrchle s celerony kolem pěti tisíc budou mnohem svižnější díky hw akceleraci nové grafiky.

hodnocení

2x

Za necelé 3 tisíce jsem koupil HP elitebook 8440p s cpu i5 druhé nebo třetí generace, 4GB RAM DDR3, 320GB HDD, W7 64bit, kamera a ostatní vybavení, které uvádíš i ty. Pentium je málo, W10-32bit je k ničemu, nelze k němu použít více než 4GB RAM, 120GB HDD je málo, stejně i 3GB RAM.

Já jsem vyměnil za cca 500,-Kč (zČíny) RAM za 8GB a HDD za HDD 500GB s W10 64 bit, který jsem měl doma z kleklého starého NTB, a za 135,-Kč jsem ty W10 aktivoval legálně klíčem z ebaye. Neudělal jsem z toho dělo, ale na běžné použití v létě na chatě (proto jsem ho kupoval) je to úplně vyhovující stroj.

doplněno 25.03.21 11:01:

@clovicekdoma: To legálně není třeba ubírat. Stačí si přečíst tohle. A to jsem našel teď honem rychle, Na netu je toho více s odkazy na rozhodnutí Evropského soudního dvora.

clovicekdoma

Souhlas se vším , tohle je nejlepší cesta ale né všichni si s ní poradí. A ještě bych tam ubral to legálně.

clovicekdoma

Satame

uvedená činost firmy je v pořádku nevidím tam nikde konkretní ceny licencí , ale většinou se nepohybují za 100kč za licenci , nicméně vy si z Ebay nebo z aukra v 99 procentech případů nekupujete druhotnou licenci která byla určena znovu k prodeji. To že to tak dělá každý včetně mně neznámená že je to legální , vyjde to na stejno když si ten klíč najdete volně na internetu a nemusíte platit ani těch 80kč.

viz třeba lupa.cz/...

dá se k tomu dohledat mnohem více podrobnějších článků , včetně judikátů.

daniela1

@clovicekdoma, s "řediteli zeměkoule"se snad ani nemá cenu bavit a něco jim vysvětlovat. Co oni by přece komu vysvětlovali, jsou to druhotné licence, všechno je legální za setinu ceny a funguje to tak už od Windows 7, přece. :-D

poradte.cz/...

Skutečných druhotných licencí se to samozřejmě netýká, ty jsou legální a v pořádku.

jm
hodnocení

0x
Za 3000 se koupit dá. Ale toto zmíněné na cenu šrotu
jm
Tak brouzdání po internetu a nabídky, před rokem "krabic do ekodvora", jsou neuvěřitelný. Že se sami prodejci neštítí popisovat jako vhodný pro domácí výuku. Bych klidně mohl dnes nabízet za 4000 to co jsem před 3 roky dostal za láhev sektu.
Tazateli, k čemu to potřebujete? Domácí internet, výuka online, ..?

fileczech
hodnocení

0x
Mám starý Dell Latitude E 6410, 2.67 GHz, 4 GB RAM, Win 7, svého času manažerský ntb s hořčíkovou kastlí a kovovými panty, a stačí mi. Jsem nenáročný, hry nehraju, videostřih nedělám, jde mi hlavně o odolnost ntb. S filmy a videi nemá problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]