Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jestli neznáte někoho kdo umí docela dobře programovat a měl by čas na to to někoho naučit. Předem děkuji
Škola?
Kroužky?
Samostudium?
Uvědom si, že pokud se ti někdo bude věnovat, tak proč to bude dělat? Kdybys byl holka, tak by se dalo říct že pro tvoje krésné voči. Co můžeš nabídnout?
Podle mne by neměl být problém najít nějaké knihy o programování pro děti, možná i v antikvariátech. Snad i na Netu...
Ohledně jazyka se nestarej, základy se stejně učí jen na základě obdélníčků do kterých se píše co se má zrovna udělat. To je totiž to nejdůležitější - rozložit řešení úkolu na jednoduché, na sebe navazující kroky. Přepis do nějakého programovacího jazyku už je pak jednodušší, hlavní je, vědět co chci udělat.
Umět programovat nejde naučit.
Je potřeba tomu věnovat čas samostudiem. Tím se naučíte nejvíc. Hlavně umět programovat znamená učit se stále.
Navíc né každý na to má a né každý začne učit úplné "analfabety" (a pokud, tak jen blázen by to dělal zadarmo). Já sám takový jsem. Nikdy mi to do hlavy nelezlo. Vytvářet funkce a psát zdrojové kódy.
Na webe je plno tutorialov a videii, aj anglictinu si zlepsite. Za sukromneho ucitela len pre vas ratajte sadzbu minimalne ako za individualnu vycubu jazykov. Sikovny programator zaraba na hodinu od 1000 CZK vyssie, nevidim dovod, aby svoj volny cas venoval uceniu niekoho zadarmo. Ak ho zaplatite viac, ako zaraba za programovanie, moze byt ochotny ucit vas.
Když jsem se začal učil programovat, tak jsem začal v Game Maker asi verze 8, programování bylo jednoduché - ze začátku přetahování ikonek a pak nějaký kód. Byla to zábava, nic složitého. Game maker má ale řadu omezení, z tohoto důvodu jsem přešel na Visual Studio. Naučil jsem se programovat v velice rychle (asi tak za měsíc) v C#, neboť kód z Game Makeru je velice podobný.
Z knížek se programování učí blbě. Mám knihu, pomocí které se můžu naučit programovat C++, ale odradí mně začít, protože je 7cm tlustá a také se mi nechce opisovat tištěný kód. Kniha se stala lapačem prachu, takže tudy cesta nevede.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.