Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu si stáhnout vir? přípona *.docx

Od: raketa odpovědí: 12 změna:

jeden člověk mě poslal soubor...s touto příponou..

zajímalo by mě..zdali je tu nějaká šance, že v tom bude vir? Posílá to jeden španěl..

soubor nejspíše otevřu ve wordu..

děkuji za rady :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, možné to je. Přípona je totiž něco, co může kdokoli kdykoli změnit.
Naprogramuji vir, pojmenuji to jak chci a příponu tomu dám jakou chci, třeba tu worldovskou docx.

Otevíral bych jen pokud člověka znám a ověřil bych si že to odesílal opravdu on.

jdukolem
hodnocení

1x

Však si ho otestuj

virustotal.com/...

ladis*
hodnocení

1x

Docx je zip soubor obsahující XML

přejmenuj na .zip a rozbal si to a uvidíš

hodnocení

1x

Existují > macro-malware. Proto v Office lze vypnout užívání maker, pokud nejsou potřeba.

cs.joecomp.com/...

Pokud můžete (znáte jak), přistoupit online v mail-serveru a v otevřít on-line Word či Google Docs. Když k ničemu, smáznout a je po starostech.:-D Možností je více. Například přeposlat mezi mail službami, jako Yahoo, které obsahují test na malware.

Možná se pletu, ale myslím si, že v docx makra uložit/spustit nejdou. Musel by to být soubor xlsm.

návod jak v odstavci Změna nastavení makra v Centru zabezpečení.

support.microsoft.com/...

Proč by měl být novější DOCX vyjímkou, makra byla i ve starším DOC?

Pardon. Měl jsem na mysli příponu *.docm

V doc být makra mohly, ale bývávalo. Do dnešního docx makro uložit nelze.

To stejné platí pro Excel. Makra jedině v xlsm.

hodnocení

0x

Akorát soubor s příponou txt nelze zavirovat.

Vlastně taky jde, ale tam to každý hned uvidí.

Příponu txt si mohu dát k čemukoliv - tedy i k zavirovanému souboru - třeba EXE/COM. Jen Widows (kdysi) DOS si hrají na přípony. Jiné systémy a i Windows si berou informace přímo ze souborů.

hodnocení

0x
Jede člověk...Španěl...Znáš ho?
Šance je vždy. Můžeš to nahrát na virustotal.com

raketa
hodnocení

stáhnout ho mohu, to se mi ještě vir nedostane ´´ven´´...pak bych ho nechal zkontrolovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]