Nejste přihlášen/a.
U poskytovatele jsem měl zaplacený internet 500Mbit/s, minimální rychlost dle smlouvy je 200Mbit/s ale já nenaměřil nikdy ani přes kabel ani přes 5g wifi rychlost větší než 100Mbit/s, k tomu i výpadky v poslední době na které jsem poskytovatele upozorňoval. Došlo to tak daleko že semnou nekomunikují a dělají si ze mě srandu. Poslal jsem výpověď pro jejich porušení smlouvy. Přišla odpověď, že dojde k ukončení k 31.3.2021, smlouva byla sepsána 10.08.2020 tudíž víc jak 3 měsíce. Ve smlouvě je že jsem nedodržel smluvní minimální dobu používání 12 měsíců? Co to je? Můžou se na to vymluvit a chtít pokutu za "předčasné ukončení" ikdyž už nic takového od minulého roku po 3 měsících neexistuje? Chtějí 1500 za "zřízení připojení" a 100 za sepsání upomínky..? Nechápu
100 Mbit/s je celkem podezřelá hodnota, nemáte třeba po cestě někde router nebo switch, který má jen Fast Ethernet, tedy pouze 100 Mbit/s či přestárlé Cat3 nebo Cat5 kabely, případně ethernetový kabel, který má jen dva páry vodičů? Viz obrázek. Pokud po cestě mezi zdrojem připojení (modem, media convertor, ONT modul) máte nekvalitní kabeláž či router více jak 100 Mbit/s nedá, pak můžete mít i 802.11ax WiFi a více jak 100 Mbit/s z toho nevymáčknete Pokud se připojíte přímo k modemu nebo na router po kabelu, pak byste měl vidět v systému, že linka je spojená na Gigabitu, viz druhý screenshot.
Ještě bych to překontroloval, než dáte "košem" současnému ISP, protože pokud byste od jiného ISP získal rychlost nad 100 Mbit/s, tak by Vám to internet nezrychlilo
děkuji, ale to je odpověď trošku mimo téma.. internet nám od minulého isp šel, kolem 500Mbit ale kvůli ceně jsme šli jinam.. teď řeším sankce.. tudíž problém je na straně isp který není ani schopný jakkoli řešit problém
-všechny síťovky zůstali, nic se neměnilo, pouze si isp v domě dole ve sklepě něco přepojil, do toho nemám přístup
-ano ale 1.4.2020 vstoupila novela pro odstoupení od smlouvy po 3 měsících od podepsání, proto se na to ptám jak to je v tomto případě s nárokem na pokutu, jelikož již neexistuje závazek na několik měsíců nebo let
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.