Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Android custom rom - proč Wipe

Od: juncknn odpovědí: 2 změna:

Zdravím, sice jsem naflashoval už jeden modifikovaný android, ale nerozumím tomu pořádně (rozložení filesystémů a nebo na jaké úrovni fungují flashovací programy, jak komunikují, zda zapisují bloky na adresy nebo dokážou měnit layout flash, nebo zda kopírují jen soubory.). Rád bych věděl konrétní věc, proč vždy se v návodu radí krok nazvaný "WIPE".

Before you flash the ROM, you need to wipe data. To do so, tap on Wipe and then choose Advanced Wipe. Select Dalvik / ART cache, System, Vendor and Data. Swipe to wipe.

A konkrétně další věc: jak vůbec funguje taková "vychytávka", že poté, co jsem již měl nainstalovaný TWRP, jsem si mohl LineageOS nainstalovat přímo z běžícího telefonu uvedeného právě do TWRP-recovery a z nabídky vybrall install.. K tomu již žádný PC nebyl potřeba.

Mohu jen spekulovat, že tam je více filesystémů, já nahrál lineage OS na "klasické interní úložiště, kam se ukládá DCIM,bluetooth atd", zatímco samotný systém je na jiné partition.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dřív se běžně flash dělal ze souboru který jsi nahrál na SD kartu a taky k tomu přes TWRP nebyl potřeba počítač, podmínkou byla jen baterka nabitá přes 80% aby mobil během felšování nekleknul. Dneska některé mobily neumožňují použití sd karet tak se holt systém trochu změnil aby to šlo i z vnitřní paměti.

hodnocení

0x
Wipe je potřeba, protože custom ROM není kompatibilní s originální, proto je nežádoucí, aby v mobilu byla data vytvořená jinou ROM. Proto se data mažou. Bez toho by na 90% ani nová ROM nefungovala. Troufám si tvrdit, že mazání System a Vendor je zbytečné, protože do System se flashne nová ROM a Vendor se taky přepíše novým. Ale smazání starého nic nezkazíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]