Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém při čtení externího disku

Od: milanp® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

po zapojení externího disku do USB slotu mi disk nejde přečíst, maximálně se mi zobrazí hláška (viz příloha).

Co včil?*nevi* Doufám tedy, že se to bude moci zachránit, v žádném případě nechci formátovat disk.*cert*

Problém při čtení externího disku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No, pokud jde o externí disk připojovaný po USB, pak je ještě šance, že odešla elektronika mezi vlastním diskem a USB. Malá, ale je. Znamená to rozebrat a disk připojit nejlépe do funkčního USB adaptéru.

hodnocení

3x

zkuste program Recuva - buď je chyba na disku nebo tento odešel do křemíkového nebe. V případě obnovy dat přes Recuva musíte zadat místo, kam se má obnovit - nesmí to být na stejný disk, jinak se to přepíše samo sebou a nebudete mít skoro nic

hodnocení

0x
Není to náhodou externí disk A-Data? Starší typ? Řešil jsem dvakrát... Ale porucha se nevyhne ani jiným...

uoun
hodnocení

0x

Zkus to přes linux, například gnome- disks a né tupým windowsem. Když už tak aspoň diskmgmt.msc (správa disků)

crashdump*
hodnocení

0x

Případně je na to dobrý program RStudio. Není ale freeware, ale i tak jsem plnou verzi našel zde (odkaz v popisku na youtube)

Kdysi jsem něco podobneho tady řešil zde poradte.cz/... ,ale žádný program jsem na to nepoužil, to až později RStudio. Podařilo se mi přes něj obnovit ještě další data z několika vadnych sektorů.

O programu jsem se dozvědel od tady tohoto

DONT CLICK FORMAT.

crashdump*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]