Čus, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte nějaké zkušenosti se začátky vašich v IT, mě počítače zajímaly od mala rád jsem se hrabal v hardwaru sestavoval atd, avšak jsem si řekl že bych se rád přiučil a to v oblasti softwaru buď v programování, kyberbezpečnosti nebo síťařině, a tak bych se chtěl zeptat, co je podle z těchto 3 typů lepší pro začátek.
GIYF, YIYF. Jinak tahle otázka tu koluje pořád dokola. Je toho mraky. Záleží co chcete zkusit nejdřív. Co vás nejvíc baví, co se vám nejvíc asi bude hodit.
Začni s programováním, od toho se odvíjí věci se sítí a kyberbezpečností. Ideálně programování webu, to ti velice pomůže. Nejprve si osahej HTML, pak se mrkni na CSS, následuje skutečné programování JS a zakončíš to PHP a databázemi. V databázích se naučíš pracovat s bezpečností (př. login/register system-jak ukládat šifrovaně hesla na server).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.