Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit problém s Offis 2000

Od: miro® odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny ochotné rádce a prosí o pomoc.

Po obnově systému Win.10 (do továrního nastavení) mám problém s Offisem 2000. Po nové instalaci nejdpu přímo otevřít soubory doc. (ve Wordu) vytvořené před obnovou OS , které jsou uloženy ve složkách na ploše i jiných složkách. Stejné je to i s nově vytvořeným souborem a jeho uložení do libovolné složky. Sobory xls.( Exel), pořízené též před obnovou OS, které jsou součástí zmíněného Offis 2000, jdou otevírat přímo ze složek bez problémů ( bez jakéhokoliv předchozího nastavování), ve kterých jsou umístěny .

Offis 2000 byl nově přeinstalován, samozřejmě i součásti doc. a xls.- Word a Exel.

Děkuji za pomoc a přeji pohodový následující víkend. - miro

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

3x

Snad stačí asociovat soubory .doc s wordem. Tedy

Nastavení - Výchozí aplikace - Zvolit výchozí aplikace podle typu souboru

A tam si nalézt .doc a přiřadit tomu word.

hodnocení

2x

Klikněte na nějaký DOC soubor pravým tlačítkem myši a dejte Vlastnosti. V okně, které se vám zobrazilo, si nějděte řádek Otevřít v programu a podívejte se, jaký program tam je. Dejte změnit a vyberte Word 2000. Pokud by v seznamu náhodou nebyl, zvolte dole "Najít jinou aplikaci v tomto počítači" a budete se muset doklikat ke spouštěcímu souboru Wordu, který bude ve složce C:\Program Files (x86)\Microsoft Office... přesnou cestu u takto starých Officů bohužel z hlavy neznám

jm
hodnocení

1x
Za 69 Kč koupit Office 2016... Staré programy s w10 prostě už nefungují
doplněno 19.03.21 10:03: Nenapadla mne taková banalita. Myslel jsem si, že má problém otevřít starší soubor kvůli čisté nové instalaci bez aktualizací Office. Ty už je těžké zajistit a snadnější je instalace nových Office

Ty jsi tu otázku asi moc nečetl, že? Má problém s asociací souborů, ne s Officem samotným, ten normálně funguje.

Těch 69 Kč myslíte týdně?

jm
Minulý týden jsem koupil a aktivoval sousedům Office 2016 za nákupku 69,- s fakturou

"Koupit" se dá ledacos. Třeba v zastavárně ..

hodnocení

Soubor nejde otevří ani cestou "Otevřít v programu". Otevře se pouse okno Word, bez obsahu souboru. Při pokusu o otevření se zobrazí tato hláška, po odsouhlasení se rovněž otevře jen okno Word. Obsah souboru lze otevřít jen cestou nabídky "Otevřít" v otevženém okně Word.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]