Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DOSBox vytvoření zástupce pro hry

Od: gumidek® odpovědí: 8 změna:

Ahoj rádci, potřeboval bych radu. Mám sestavu s Windows 7 na 64bit a nainstalovaný dosbox na spouštění her, jako je Duke3D, Quake, atd...

Vždy přetáhnu soubor exe přímo na ikonu zástupce dosboxu a spustí se mi hra v okně dosboxu. Pomocí ALT+enter maximalizuju a hraju.

Můj dotaz zní.

Rád bych vytvořil zástupce na ploše, který by exe soubor spustil, ale spustil ho přes dosbox automaticky a popř v maximalizovaném okně na jeden klik.

Šlo by to? Nějak přidat atribut nebo příkazové cesty či co?

Díky, mám ten počítač s nostalgie pouze na hry a bratr by s tím měl trošku problém.

:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicekdoma
hodnocení

2x

mně fungovalo toto

dosbox.com/...

hodnocení

pokusím se s tím poprat. Díky za odkaz.;)

zaseja
hodnocení

2x

Mě funguje tohle

D:\ÚČETNICTVÍ\DOSBox-0.74\DOSBox.exe d:\ÚČETNICTVÍ\ÚČETNICTVÍ.exe

pak si na plochu vytvořím zástupce a je to

nevim, jestli to tak má být, ale mě to tak funguje

Komplet celý dosbox mám nakopírovaný do adresáře ÚČETNICTVÍ, jdu do adresáře DOSBOX, spustim DOSBOX.EXE, pak se vrátim do adresáře ÚČETNICTVÍ a spustim ÚČETNICTVÍ.exe

Při ukončení programu mi to skočí na příkazový řádek, tam napíšu EXIT a dám ENTER a skočí mi to zpátky do Windows, to už jsem nedokázal dořešit, aby to šlo do Windows automaticky, třeba to jde, ale netuším jak

Těch účetnictví tam mám několik, v každém postupuju stejně a všechny fungujou, v každém je ten DOSBOX nakopírován.

hodnocení

2x
Žádný zástupce nepoužívám. Mám ale nasteveno spuštění m602 hned po startu. Přece jen dosbox používám z notalgie
Dosbox.conf
...
[autoexec]
# Lines in this section will be run at startup.
mount c cesta_k_dos_app
c:
cd m602
m602

fileczech
hodnocení

0x
Já používal frontend DOSShell.
hodnocení

Potřebuji kompatibilitu i s linuxem, proto mám raději dosbox.

fileczech

Frontend je spouštěcí program k požadovanému programu, zde DOSBoxu.

hodnocení

Udělal jsem to podle clovicka a zaseja. Funguje. Díky;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]