Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

COMODO našel hrozbu ale vyčištění selhalo

Od: 355 odpovědí: 5 změna:

Antivir COMODO mi po několikahodinové kontrole počítače našel nějakou jednu hrozbu. Nechal jsem ji vyčistit a pro kontrolu vyčištěni to chtělo ještě restart počítače. Po restartu se spustil COMODO s výsledkem jak je vidět na obrázku ze kterého vyplývá, že vyčištění asi selhalo a hrozba v počítači asi zůstala. Zajímalo by mne jak hodně velká je tato hrozba a co s tím. Co mi možná může hrozit když to nechám tak a nebudu se tím dále zabývat? V těchto věcech se vůbec nevyznám.

COMODO našel hrozbu ale vyčištění selhalo

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klíčová slova dát do vyhledávače a zobrazilo by se vám, o jakou hrozbu se jedná a jak s ní nakládat. Často jde o planý poplach.

Z diskuse - jde o indikaci "jazyka". CCE is detecting CIS own language (langs; localizations) key as something. It is funny to see an antivirus detect its own stuff as a virus. Je legrační spatřit antivir detekovat své položky jako virus.:)

doplněno 17.03.21 08:27:

malwaretips.com/...

355
hodnocení

Takže to znamená, že to můžu nechat tak a nemusím se tím nijak zabývat a nehrozi mi tím žádná hrozba? Nevyznám se v tom ale myslím, že některé zavirované položky by se mohly tvářit jako součast některého antiviru i když ve skutečnosti k antiviru nepatří a to proto aby se tak lépe zamaskovaly nebo i položka antiviru může být nějakým šmejxdem napadená a nakažená virem.

Nevšímat si. Pokud zájem, jak dál (potlačit problém), vstoupit do diskusí na: forums.comodo.com/...

filecheck

Můžete použít i jiné softwary. Dobré dělá Malwarebytes a Kaspersky.

Tahle detekce vlastní komponenty je úsměvná.

Jde o selhání procesu testu.

Lepší je provádět hloubkový sken bez běžícího systému. Spustit z USB-flešky/DVD/CD. Třeba zrovna uváděný Kaspersky:

- návod support.kaspersky.com/...

- stažení kaspersky.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]